avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

In urma cu 10 ani am achizitionat un teren,iar tranzactia a fost incheiata printr-un chitanta de mana si nu la notar.Acum i-am cerut fostului proprietar sa incheiem un act legal la notar,dar acesta nu mai vrea,dorind sa-i mai dau bani.Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:47, 27 Aprilie 2009
Puteti sa faceti o actiune in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
important este sa fi stapanit terenul pt care ai facut acel inscris, pentru ca obilgatia acestuia de a perfecta contractuleste o obilagatie de a face care este prescriptibila in 3 ani de la data semnarii inscrisului de mana. In instanta el se poate apara invocand aceasta exceptie
Corecta opinia lui Brom.

Corecta si completarea doamnei Otilia Elena Turcu. O precizare: prescriptia ar putea curge si de la data stabilita prin conventia partilor ca termen pentru incheierea actului autentic, daca partile au stabilit un astfel de termen. Oricum, posesia terenului impiedica inceperea cursului prescriptiei (sau il intrerupe, dupa caz).
il puteti da in judecata pentru a obtine act de proprietate fara sa-i dati alti bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare_titlu_proprietate itac itac Buna ziua, As dori sa va prezint situatia mea pentru ca nu sunt in masura sa emit judecati in domeniu, am nevoie de sfaturi.Este vorba de un teren care este ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta si vanduta din nou pe chitanta de mana Salamandra7 Salamandra7 In 2000 am vandut o casa+teren pe o chitanta de mana. Cumparatorul a vandut casa si terenul tot pe o chitanta de mana, dupa aproximativ 2 ani. Casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie vladmm12 vladmm12 BUna ziua, Daca in 2010 e incheiat un contract de imprumut intre doua persoane fizice cu termen de restituire in acelasi an si restituirea nu se face dar in ... (vezi toată discuția)