avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantumul pensiei de invaliditate gradul III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantumul pensiei de invaliditate gradul III

Va rog sa ma ajutati un pic. M-am pensionat recent pe caz de boala cu gradul III de invaliditate, am 18 ani si 8 luni stagiul total de cotizare si pensie de 271 de lei ( primesc pana la 350 ajutor social).Vreau sa stiu daca este calculata corect? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 10:42, 23 Martie 2014
Nu exista stagiu suficient de cotizare, deci pensia e logic ca este mica, dar nimeni de pe acest forum nu va poate spune daca e corecta sau nu, avand in vedere ca pentru calculul unei pensii sunt luate in considerare toate veniturile realizate, luna de luna, in perioada de activitate, venituri pentru care s-a platit CAS.
Este un calcul laborios si necesita un program informatic asemenea celui de la casa de pensii, precum si toate datele din dosarul respectivului pensionar.
puteti sami spuneti si varsta dumneavoastra ca sa va zic daca pe langa ani de cotizare efevtiv mai ati fi putut primi si ani de cotizare din oficiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie de boala ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la stabilirea sumei cuvenite pentru pensie de boala este se ia in calcul si perioada de cotizare ( stagiul de ... (vezi toată discuția)
Exista diferenta de bani intre gradul 3 si gradul 2 de invaliditate ?? anyka49 anyka49 Sunt pensionata din 18.10.2011 pensie de inalidiliate gradul 3 de 439 lei pana in aprilie 05. 04. 2107 , In acest an 2017. 04. 05 mi s-a schimbat gradul de ... (vezi toată discuția)