avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, intrare in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, intrare in posesie

Buna ziua.Am rugamintea de a fi ajutat cu sfaturi si anume ce pasi avem de urmat eu si fratele meu pentru a intra in posesia a bunurilor care sant scrise in certificatul de mostenitor a tatalui meu pe care in acest moment il detinem noi deoarece tatal nostru a decedat(adica avem acest certificat de mostenitor pe numele tatalui pe mostenirea dobandita ca urmare a decesului ambilor parinti).Problema este ca ceea ce este trecut (si anume teren extravilan) se afla in alt judet.ce trebuie sa facem probabil impreuna cu mama noastra pentru a intra in posesia mostenirii?va multumesc anticipat.o zi buna!
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 16:17, 19 Martie 2014
Dvs. impreuna cu mama si fratele trebuie sa deschideti succesiunea tatalui la un notar din zona in care defunctul a avut ultimul domiciliu. Acestuia ii prezentati certificatul de deces, certificatul de mostenitor din care reiese proprietatea tatlui, certificat fiscal emis de primaria unde se afla terenul si actele dvs. doveditoare a filiatiei (mama-certif.casatorie, copiii- certificate nastere+casatorie daca s-a schimbat numele). In baza acestora veti primi la randul dvs. certificatul de mostenitor de pe urma tatalui, apoi va inscrieti la rol la primaria competenta si puteti intabula proprietatea(daca nu este in prezent).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate elena_1234 elena_1234 Am urmatoarea speta: Printr-o adresa facuta unei primarii din jud Dambovita am aflat ca exista un titlu de proprietate comun pentru o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)