avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament proprietate pe numele unui copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament proprietate pe numele unui copil

Se poate cumpara un apartament pe numele unui copil cu handicap,in varsta de 5 ani?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:18, 19 Martie 2014
Se poate, va trebuie procurator de fonduri intrucat copilul este minor si nu are bani, si in functie de tipul de handicap este posibil sa fie necesara instituirea curatelei. In principiu trebuie atentie la astfel de fapte/acte juridice, intrucat copilul fiind minor si fara capacitate de discernamant, el nu stie ce vreti sa ii puneti in spate (sarcina), chiar daca poate dvs. considerati ca ii faceti un bine. Discutati indeaproape cu un notar sau avocat pentru un sfat competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Curatela dona6509 dona6509 Care este temeiul juridic al instituirii curatelei pentru o persoană in vârstă, cu certificat de handicap grav( demenţă alzhaimer) ? (vezi toată discuția)