avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curatenie scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curatenie scara blocului

Revin la aceeasi discutie.
Rog pe cineva care stie exact cum stau lucrurile aici. Am citit raspunsurile, stiu despre cota parte indiviza. Dar vreau un raspuns clar, limpede, pt ca nu vreau sa ma fac de ras in justitie. Urmeaza sa se faca curatenie pe scara blocului. In bloc sunt in nr. egal garsoniere si apartamente cu 4 camere. Fiecare garsoniera si fiecare apartament trebuie sa plateasca cate 200 lei, deci suma totala s-a impartit in mod egal la cei 16 proprietari . Este corect? Am incercat sa vorbesc cu doamna administrator, I-am spus ca exista o HG care stabileste impartirea cheltuielilor, mi-a raspuns : acea HG nu conteaza, ca se tine cont de legile date de comisia de cenzori, de ce o deranjez si m-a dat afara. Ce pot sa fac? Daca in mod corect si legal am de platit o suma, o platesc fara probleme. Numai ca nu pot sa dau banii pe care mi-i cere cineva dupa cum are chef, in mod arbitrar. Va rog mult, cei din garsoniera trebuie sa plateasca o suma diferita de cei care au 4 camere? Da sau nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:15, 19 Martie 2014
mesimfora a scris:

se tine cont de legile date de comisia de cenzori, de ce o deranjez si m-a dat afara. Ce pot sa fac? Daca in mod corect si legal am de platit o suma, o platesc fara probleme. Numai ca nu pot sa dau banii pe care mi-i cere cineva dupa cum are chef, in mod arbitrar. Va rog mult, cei din garsoniera trebuie sa plateasca o suma diferita de cei care au 4 camere? Da sau nu? Multumesc!

Comisia de cenzori in cadrul asociatiei de proprietari nu are autoritatea si competenta sa "dea legi"
Competenta comisiei de cenzori este de a verifica lunar documentele asociatiei de proprietari
HG nr 1588/2007 SECTIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate
Art. 43. — Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare,incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.;
Stiu, am citit HG 1588/2007 care e actualizata. Problema e ca administratorul nu vrea sau nu poate sa inteleaga. Ce fac mai departe?
Comisia de cenzori unde e? Pot sa ma adresez altcuiva, parca n-as vrea sa pierd nici timpul meu, nici pe al altcuiva, dar nici sa accept rolul de prost.
Nu aveti ce discuta cu cei din comisia de cenzori, ei au alte atributii nu sa faca repartizarea cheltuielilor.
Trebuie sa va adresati presedintelui asociatiei, el este reprezentantul acesteia, nici o cheltuiala nu se repartizeaza "la bucata", curatenia pe scara blocului (zugravitul banuiesc) se repartizeaza pe cota-parte indiviza detinuta de fiecare proprietar, daca nu doresc sa respecte legea atunci nu platiti si ii dati in judecata, sa vedeti pe unde scot camasa.
Este interesant ca in asociatia dv dicteaza administratorul care invoca competente imaginare in favoarea comisiei de cenzori
Clarificati problemele direct cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
Daca la nivelul asociatiei va confruntati cu dezinteres sau refuza,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul întreținerii Iuniik Iuniik Bună seara. Am și eu o întrebare in legătură cu repartizareA cheltuielilor intro asociație de locatari. La o primă ședință am hotărât să ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul plata firma curatenie Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua. Avem angajata o firma de curatenie, la bloc cu doua scari -1200ron In AGP, am ridicat problema cum se calculeaza suma in listele de ... (vezi toată discuția)