avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inscris ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inscris masina in termen de 30 de zile?

Buna ziua. Am achizitionat un autoturism in mai 2013. am facut contract de vanzare cumparare cu proprietarul insa nu am avut banii necesari pentru taxa de poluare si masina a ramas neutilizata. tin sa mentionez ca tot atunci am inscris si masina la administratia publica locala in vederea impozitarii pe numele meu, insa nu am inmatriculat-o.
Acum as dori sa inscriu aceasta masina pe numele mamei mele. intrebarile mele sunt:
1. ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inscris masina in termen de 30 de zile cum era prevazut in contractul de vanzare-cumparare?
2. as putea face, inaintea procedurilor de inmatriculare, un act de donatie pe numele mamei si sa o inmatriculez direct pe numele ei? sau va trebui sa o inmatriculez pe numele meu si dupa aceea pe cel al mamei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:46, 20 Martie 2014
Din cate stiu o "amenda" de la primarie. atat
art 11 alin 10 - OUG 195/02

(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art. 101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;
2. Abrogat;
3. conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu domiciliul in Romania care nu a preschimbat permisul de conducere obtinut in alt stat, in termenul prevazut de lege;
4. neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului ori remorcii in cazurile prevazute de lege;
In concluzie amenda este de la 6 la 8 puncte amenda+retinerea permis
si nu exista nicio optiune pentru a evita aceasta amenda?
AnaPopescu12345 a scris:

am inscris si masina la administratia publica locala in vederea impozitarii pe numele meu, insa nu am inmatriculat-o.
Acum as dori sa inscriu aceasta masina pe numele mamei mele. intrebarile mele sunt:
1. ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inscris masina in termen de 30 de zile cum era prevazut in contractul de vanzare-cumparare?
2. as putea face, inaintea procedurilor de inmatriculare, un act de donatie pe numele mamei si sa o inmatriculez direct pe numele ei? sau va trebui sa o inmatriculez pe numele meu si dupa aceea pe cel al mamei?
Va multumesc!

Daca nu ati inmatriculat bunul mobil la politie pe cale de consecinta nu figurati dreopt proprietar in cartea de identitate,respectiv,legal nu aveti calitatea sa dispuneti tranzactionarea acesteia
Initial finalizati procedura de inmatriculare si dupa acea puteti sa instrainati auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu jhoncalin jhoncalin am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta VilceaGigi VilceaGigi Buna ziua,as dori cateva raspunsuri daca se poate. In 2010 am vandut masina si am radiat-o doar la fisc.In 2014 am primit de la CNADNR o amenda pentru ... (vezi toată discuția)