avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa construita pe pamantul altcuiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa construita pe pamantul altcuiva

tatal meu vitreg a detinut o casa construita pe terenul mamei sale.in urma decesului tatalui meu vitreg mama mea si bunica vitrega au mostenit 1/2 din casa.terenul de sub casa e al bunici vitrege.bunica vitrega a decedat si partea ei de casa si terenul de sub casa le-a mostenit conform legii sora sa .mama mea ca sa devina proprietara si sa se poata folosi de partea sa de casa si sa aiba acces ce trebuie sa faca?ea momentan detine decat certificatul de mostenitor.problema e ca sora bunicii sustine ca daca ea a mostenit terenul mama mea nu poate avea acces la jumatatea ei de casa pt ca ea nu detine nimic din teren si ca trebuie ori sa ii plateasca chirie ori sa cumpere terenul care il folosete pt a avea acces la partea ei de casa.......ce e de facut ca mama mea sa isi poata folosi jumatate ei de casa?

Alte discuții în legătură

Mostenire madalin1987 madalin1987 bunaziua!mama mea a fost casatorita 14 ani cu tatal meu vitreg.aceasta casnicie sa terminat din cauza decesului tatalui vitreg.in urma decesului a urmat taxa ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati buni si vitregi dan_dare dan_dare Buna ziua am o speta , e mai complicat , incerc sa explic. Mama are o sora buna si inca 2 frati vitregi(acelasi tata, mame diferite).Eh aceasta sora buna ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)