bunaziua!mama mea a fost casatorita 14 ani cu tatal meu vitreg.aceasta casnicie sa terminat din cauza decesului tatalui vitreg.in urma decesului a urmat taxa de succesiune. tatal vitreg a detinut o casa construita pe terenul mamei sale.casa a fost construita cu autorizatie de constructie.mostenitori au fost mama mea si mama tatalui meu vitreg cu cote de 1/2.pe o perioada de mai multi ani am locuit impreuna si nu am initiat nici o actiune de partaj sau iesire din indiviziune.anul acesta bunica vitrega a decedat si singura mostenitoare a ei este sora sa.eu as dori sa aflu daca prin indiviziune mama mea ar putea deveni proprietara pe partea ei si daca sora bunicii ar dorii sa demoleze casa in privinta folosirii terenului ar putea face acest lucru desii mama mea nu doreste
puteti fi mai explicita,nu inteleg exact ce inseamna :solicita la partaj atribuirea imobilului cu plata despagibirii pentru celalalt comostenitor,adica cine sa solicite si cine sa plateasca cui.
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Mostenire
maricica_23
Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema :
Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)