avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

bunaziua!mama mea a fost casatorita 14 ani cu tatal meu vitreg.aceasta casnicie sa terminat din cauza decesului tatalui vitreg.in urma decesului a urmat taxa de succesiune. tatal vitreg a detinut o casa construita pe terenul mamei sale.casa a fost construita cu autorizatie de constructie.mostenitori au fost mama mea si mama tatalui meu vitreg cu cote de 1/2.pe o perioada de mai multi ani am locuit impreuna si nu am initiat nici o actiune de partaj sau iesire din indiviziune.anul acesta bunica vitrega a decedat si singura mostenitoare a ei este sora sa.eu as dori sa aflu daca prin indiviziune mama mea ar putea deveni proprietara pe partea ei si daca sora bunicii ar dorii sa demoleze casa in privinta folosirii terenului ar putea face acest lucru desii mama mea nu doreste
Cel mai recent răspuns: madalin1987 , utilizator 22:31, 9 Noiembrie 2013
Poate solicita la partaj atribuirea imobilului cu plata despagibirii pentru celalalt comostenitor .
Nu poate demola casa fara acordul tuturor proprietarilor, adica si al mamei dv. Terenul e doar al surorii.
puteti fi mai explicita,nu inteleg exact ce inseamna :solicita la partaj atribuirea imobilului cu plata despagibirii pentru celalalt comostenitor,adica cine sa solicite si cine sa plateasca cui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa construita pe pamantul altcuiva madalin1987 madalin1987 tatal meu vitreg a detinut o casa construita pe terenul mamei sale.in urma decesului tatalui meu vitreg mama mea si bunica vitrega au mostenit 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Mostenire maricica_23 maricica_23 Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema : Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)