avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatia in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatia in anulare

Buna ziua. Mi-a fost respins un recurs, pe vechiul cod de procedura civila la data de 21.11 2013, am luat la cunostiinta de continutul deciziei la 21.12.2013.
Pentru introducerea unei contestatii in anulare ultimul termen de introducere este cel de 21.11.2014, deoarece aceasta poate fi introdusa in termen de un an de la pronuntare.
Este corect?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 08:58, 20 Martie 2014
Termenul de exercitare a acestei cai extraordinare este diferit.
Contestatia in anulare se poate face oricand inainte de inceputul executarii silite, iar in timpul ei pana la implinirea termenului pana la care cel interesat a primit comunicarea/instiintarea infiintarii porpririi sau a somatiei ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazul in care nu a primit somatie sau executarea se face fara somatie.
Impotriva hotararilor irevocabile care nu se duc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia in anulare poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas irevocabila.
Ca atare, daca dvoastra ati luat cunostinta de hotarare la 21.12.2013, aveati 15 zile pt. exercitarea contestatiei in anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces privind revizuirea a doua hotarari ramase definitive instanta de fond a admis revizuirea anuland cea din urma hotarare iar instanta de ... (vezi toată discuția)
Instanta fond ContSters154816 ContSters154816 Buna ziua Imi spuneti va rog daca decizia instantei de fond intr-o cauza civila poate fi data definitiva si irevocabila ??? Va multumesc (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare katalyn katalyn buna seara! am si eu un proces care s-a judecat si in recurs, deci am o hotarare definitiva si irevocabila. pana cand pot face o contestatie in anulare (am ... (vezi toată discuția)