avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la un cim, din cate stiu un cim se poate prelungi pe perioada determinata de trei ori, spuneti-mi va rog daca e bine.Am sa va dau date mai exacte pentru a putea intelege ce vreau sa spun, CIM nr. 1 e din 30.11.2011 pentru 1 an, CIM nr. 2 e din 30.11.2012 pentru 1 an si CIM nr. 3 e din 30.11.2013 pentru 6 luni pana pe 31.05.2014, dupa aceasta data mai poate angajatorul sa-mi prelungeasca cim?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 20 Martie 2014
La expirarea contractului individual de muncă pe durată determinată, pe locul de muncă respectiv va fi angajat un salariat cu contract individual de muncă pe durata nedeterminată. Această dispoziţie nu este aplicabilă:
-în cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui temporar un salariat absent, dacă intervine o nouă cauză de suspendare a contractului acestuia;
-în cazul în care un nou contract individual de muncă pe durată determinată este încheiat în vederea executării unor lucrări urgente, cu caracter excepţional;
-în cazul în care încheierea unui nou contract individual de muncă pe durata determinată se impune pentru temeiurile prevăzute în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte, programe, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional şi/sau la nivel de ramură;
-în cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată a încetat din iniţiativa salariatului sau din iniţiativa angajatorului, pentru o abatere gravă sau abateri repetate ale salariatului.
@ rodaf

1. Nu exista nicio limitare cu privire la numarul de prelungiri a duratei c.i.m.
Astfel, conform art. 82 al. 3 din Codul muncii, „contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute de art. 83, si dupa expirarea termenului intial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau lucrari.”

2. In speta, se mai poate prelungi pentru inca 6 luni de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata rrramor rrramor Am un angajat care a fost angajat pe perioada determinata, contractul fiind prelungit deja de 3 ori; conform legii, urmatoarea modificare trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)