Buna ziua,
Doresc sa fac contestatie la executare a mandatului pentru redozarea pedepsei pt. inselaciune. In acest moment, dupa 2 procese, pedeapsa a scazut de la 10 ani (prin art. 320) la 5 ani si 5 luni cu un spor de 6 luni (total 6 ani). Stiu ca dupa NCP ar trebui, prin contestatie, sa se mai scada pedeapsa cu inca 6 luni. Inainte de aceasta pedeapsa mai am un mandat de 3 ani pe care l-am contopit cu mandatul de 5.6 ani. Intrebarea mea este daca in continutul contestatiei la executare este necesar sa mentionez ca trebuie sa se faca descontopirea mandatelor? Ma refer doar la pedeapsa de inselaciune pentru care cer aplicarea legii mai favorabile? Deasemenea am auzit ca daca se face referire la articolele din constitutie cu privire la discrimineare, se poate ajunge la o scadere a pedepsei sub limita de 5 ani avand in vedere ca si la redozare ar trebui sa se tina cont de art. 320 asa cum a fost in primul proces. Este adevarat? exista precedent? Va rog frumos sa ma ajutati deoarece nu stiu cum sa intocmesc aceasta contestatie si nu vreau sa imi fie respinsa de catre Tribunal. Multumesc anticipat.
Daca nu stiti sa o formulati aveti dreptul de a angaja avocat pentru redactarea acesteia.
Pedeapsa se poate scadea la 5 ani dar depinde ce va iesi la contopire daca se va face contopire.
Cert este ca nu se va depasi pedeapsa actuala aplicata.
Art 15 cod penal
cosminaa
buna ziua, art 15 cp
Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive
Când după rămânerea definitivă a hotărârii ... (vezi toată discuția)