avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat pentru neacordare de prioritate la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni

Buna ziua maine am proces pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni va rog sa raspundeti cat mai repede.
Va rog sa vizionati videoclipul primit de la politie: [ link extern ]

Pentru apararea mea as vrea sa folosesc:
Art. 167. – (1) Se interzice pietonilor şi persoanelor asimilate acestora:
c) să prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare;

Asa stiu ca daca gresala mea a fost influentata vina nu mai e a mea.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:22, 13 Aprilie 2014
Nu aveti nicio sansa, niciun sofer nu a oprit pt a le da prioritate, femeile isi incepusera traversarea, nu aveau de ce sa se grabeasca, daca se grabeau mai mult de atat, sfarseau sub roti.
trebuie sa anticipezi si intentia pietonului atunci cand ajungi in dreptul trecerii pietonale , asta bineinteles dupa ce ai redus viteza , pana la eliminarea oricarui pericol.

concluzii....2 sau 3 puncte de amenda , si 30 de zile pieton .

in astfel de cazuri , procesele se pierd foarte usor.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
Sansele de anulare a procesuluui verbal de contraventie sunt practic nule.
Nu aveti sanse dar daca vreti sa moara si capra vecinului le puteti spune politistilor ca trebuia sa il urmareasca si pe cel din fata dvs., pietonul se afla deja pe trecerea de pietoni.

Se poate observa ca pietonul a pus piciorul pe trecere iar cel din fata ar fi avut timp sa opreasca
[ link extern ]

Se vede clar ca echipajul statea la agatat, daca tot vor sa sanctioneze conducatorii auto si sa previna producerea accidentelor la trecerile de pietoni puteau sa mai puna un echipaj care sa ii opreasca pe cei care nu acorda prioritate si nu sa porneasca cu sirenele dupa cel care greseste, in timpul asta ceilalti conducatori auto isi fac de cap.

Sa spuneti mersi ca nu au tras si cateva focuri de arma sa fi fost urmarirea mai palpitanta!:)
Dar trebuie sa fie si ei vazuti in actiune, nu-i asa?

Daca vreti sa contestati procesul verbal, cu toate ca nu sunt sanse mari sau mai deloc intrebati in procesul verbal de ce politistii din echipaj nu i-au sanctionat si pe cei care stationau chiar in fata lor la mai putin de 25 m de coltul intersectiei, asta dovedeste ca stateau la agatat si nu urmareau respectarea tuturor regulilor de circulatie.

Art. 142. – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
f) în intersectii, inclusiv cele cu circulatie în sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;
Art. 143. – Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere sorin_87 sorin_87 As avea o nelamurire... daca o masina este oprita de politia rutiera pe un drum national intr-un loc in care oprirea este interzisa si se afla si in ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)