avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Registrele consilierilor juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Registrele consilierilor juridici

Conform legii ele trebuie tinute. Chiar se intampla?
Am intalnit o gramada de consilieri juridici care emit tot felul de adrese, nu le dau numar de inregistrare in registrele lor si nici nu le stampileaza cu stampila lor.
Dar sunt inscrisi in C.C.J-uri.
Intrebarea mea finala e cam generala: Chiar se aplica toate aceste prevederi referitoare la consilierii juridici, in practica?
Statutul completeaza legea, asa ca mai analizeaza.
Si vezi si art 82 din legea de modificare si completare a legii exercitarii profesiei de avocat.
La buna vedere.
"Statutul completeaza legea, asa ca mai analizeaza.
Si vezi si art 82 din legea de modificare si completare a legii exercitarii profesiei de avocat."
Poate un statut sa completeze o lege?? Vorbeste legea de societati profesionale?? Pana la proba contrarie, art.82 din Legea la care faceti referire are in vedere consilierul juridic salariat sau numit in functie.....care poate presta servicii juridice in beneficiul peroanei juridice cu care se afla in raporturi specifice dreptului muncii. Iar acel raspuns al ministrului justitiei ....cititi ultimul paragraf care face trimitere la prevederile legale si nu la prevederile statutare ale unei asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roba in cazul consilierului juridic calytul calytul Ce trebuie ca un consilier juridic sa poata sa poarte roba in instanta si cand se poate inscrie si unde? (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)