avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit nevoi personale

Mama mea a facut un credit de nevoi personale,pe 5 ani a imprumutat 5000ron, in total plata cu dobanda bancii suma se ridica la 7000 ron.
Noi suntem coproprietari pe casa, daca doamne fereste mama decedeaza in acesti 5 ani, ce se intampla cu creditul, banca il va cere de la mine? Desi eu nu am beneficiat de el, sau se va stinge odata cu decesul celui imprumutat?
Sa imi fac asigurare de viata? Sau sa accept casa ca titular, sa renunte mama la partea de coproprietate, si sa accept sucessiunea pe baza de inventar?
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Sparda777, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 14:00, 20 Martie 2014
Daca vreti s-o mosteniti, veti mosteni si partea ei de casa si eventuale datorii daca sunt.
Nu aveti nimic de facut, decat poate sa va rugati de sanatatea mamei sa traiasca indeajuns cat sa-si plateasca singura datoriile ca dvs sa mosteniti doar averea !:slap:
daca are asigurare de viata , banca nu are nici un drept sa va intrebe nici macar cine sunteti , dar apoi sa va mai ceara ceva!

interesati-va daca exista acea asigurare . gasiti o astfel de asigurare in dosarul semnat la solicitarea creditului.in general nici o banca nu da credit de nici un fel unei persoane fizice , fara o asigurare de viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu plata creditului in caz de deces? Pavellucian Pavellucian Buna ziua! As dori sa stiu ce se intampla cu plata creditului in caz de deces al debitorului(pers. fizica)? Restituirea acestuia revine familiei sau ce se ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creditele pentru nevoi personale? RoxanaNistor RoxanaNistor Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unui credit pe care tatal meu l a imprumutat acum ceva timp. Din pacate el a decedat in urma cu doi ani. Vreau sa ... (vezi toată discuția)