avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare publicatie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare publicatie

Buna ziua,

Mi-as dori un raspuns de la cineva avizat, nu un dat cu parerea.
Ce trebuie facut pentru a vinde o publicatie? Sa zicem ca e editata si tiparita, ce conditii trebuie sa respecte ca sa poata fi pusa in vanzare? Si ma refer la:
- e nevoie de o inregistrare undeva, ceva gen cod ISBN?
- tariful per exemplar trebuie declarat undeva?
- trebuie autorizatie pentru a fi vanduta, luand in considerare orice forma: prin distribuitori de presa sau direct la o toneta personala.
- Daca este vanduta intr-o locatie la toneta personala, trebuie autorizatie de la primaria respectiva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:37, 20 Martie 2014
Buna ziua,
Daca acea publicatie nu va apartine atunci ea va fi distribuita doar dupa ce veti incheia contract cu autorul privind drepturile de autor.
Dupa aceia trebuie sa aveti o societate comerciala ca sa puteti desfasura activitati de publicare carti, asta presupunand un srl sau srl-d daca aveti sub 35 de ani, un spatiu comercial etc.
Daca acea publicatie va apartine sariti peste partea cu contractul cu autorul si ramaneti doar la cea cu societatea comerciala.
Pentru amplasare tonete trebuie sa aveti aprobarea primariei privind spatiul pe care-l ocupati.
Daca acea publicatie va apartine va trebui sa aveti un pret afisat si in functie de numarul de exemplare sa platiti si darile catre stat.
Pretul o data stabilit se trece in actele de insotire a marfii.
Atentie la casa de marcat, si la timbrele obligatorii ce trebuie achitate.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri legale din publicarea unei carti Gabriel50 Gabriel50 Buna ziua, Am scris o carte, eu detin drepturile de autor, ISBN si tot eu discut cu tipografia. Nu ma intereseaza sa lucrez cu o editura, pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Afacere de sezon cu rulota acte/autorizatii necesare alcs_alx alcs_alx Am achizitionat o rulota si doresc sa deschid un mic chiosc in care sa vand ceai, ciocolata calda, vin fiert, cafea si hot-dog. In perioada 1 noiembrie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Constructia pe mai mult de 35% ...se poate depasi? darkynok darkynok Recent am vrut sa mut un perete exterior al casei (din curte) cu 1m. Fiind in interiorul curtii mele am crezut ca nu o sa am probleme si o sa primesc ... (vezi toată discuția)