avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisarea hotaririi Adunarii generale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisarea hotaririi Adunarii generale

Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE EI,,,ESTE ILEGAL ? SAU ESTE NORMAL ? Ce scrie in lege ?
Dupa aprobarea in adunarea generala, bugetul asociatiei devine documentul fundamental de organizare a gestiunii asociatiei si trebuie afisat la loc vizibil.

Adunarea generala a stabilit niste sume de bani imense pentru inlocuirea a 4 tevi de apa pe coloana verticala a blocului. Ap.2 camere Lunginea totala tevilor PPR este de 14 metri liniari. Retineti o teava de PPR de 4 metri lungime costa 13 lei x 4 tevi = 52 lei. Pentru aceasta trebuie sa platim 1200 lei / ap, de 2 camere.
Mi se pare o suma enorma mai ales ca se vor monta decat tevile pe verticala. entru remontarea ghiuvetelor pana la teava trasa de ei costa extra.
Procesul verbal al adunarii generale se aduce la cunostinta tuturor membrilor asociatiei de proprietari.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:16, 24 August 2014
Faptul ca hotararea nu a fost afisata o face sa fie inopozabila, adica proprietarii pot sa nu tina cont de ea intrucat nu o cunosc.
Pe scurt, Hotararile luate de, Adunarea Generala ale As.de Proprietari sau ale Comitetului Executiv al As.de Proprietari. Nu se lovesc de nulitate daca nu sunt afisate la loc vizibil ( avizier ) Cum stim noi proprietari ce decizii se ia de catre Comitetul Executiv ? sau a Adunarii generale daca eu lipsesc de la sedinta Adunarii generale- in interes de serviciu plecata in delegatie .Art.25,alin 4, legea 230/2007
In asociatia noastra hotararile,bugetul, le afisam in holul caseriei.La avizier am lua din spatiul listelor de intretinere.
In ceea ce priveste inlocuirea conductelor.La prima vedere faceti niste calcule.Dar inlocuirea
conductelor inseamna mai mult.Spargerea mastilor,inlocuire conducte apa rece,calda canalizare.Montaj conducte laterale din conducta principala,legare de apometre,montaj
robineti.Refacere masca,faianta,montare chiuveta.Am insirat in mare ce cuprinde un deviz
de acest fel.
Va sugerez sa discutati cu presedintele,administratorul despre acest subiect.
Am foarte explicita in exprimare .... Este vorba de inlocuirea coloanelor de apa pe verticala, mai pe intelesul d.voastra coloanele de apa verticale si atat. Spre exemplu la mine in casa scimba 4 tevi. am guri de vizitare si nu trebuie facut nimic in plus,Ei se leaga din coloana de la subsol si merg cu tevile lor pe linga cele vechi. Nu reparatii nu demolari.Nu montare chiuveta nimic. Si sa intelegeti f.bine pentru fiecare teava din ap. meu sunt necesare 2 mufe de legatura si un teu pentru intrarea in si iesirea la gura de vizitare. Ce nu sa inteles este faptul ca eu am fost plecata in delegatie in zilele in care Adunarea generala si comitetul executiv a luat aceasta hotarare. Nu sa afisat la nici un avizier. Iar raspunsurile la intrerbarile mele puse administratorului si ale presedintelui sunt evazive si neclare. Mai mult au luat o hotarare aberanta in sensul ca obligat fortat trebuie sa dai 200 lei/ luna pana cand se aduna toata suma necesara.Pe mine ma interesa legalitatea si modul de comunicare a celor ce sunt platiti si de mine,Presedinte ,Administrator etc.
pisica69 a scris:

Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE EI,,,

Comitetul executiv trebuie, conform legii 230/2007 sa aduca la cunostinta proprietarilor hotararile luate in adunarea generala. Dar aceste hotarari sunt luate de dumneavoastra, proprietarii membri ai asociatiei si nu "DE EI" asa cum spuneti. Participati la luarea hotararilor direct sau prin imputernicit si nu o sa mai aveti probleme de comunicare.
Dupa aprobarea in adunarea generala, bugetul asociatiei devine documentul fundamental de organizare a gestiunii asociatiei si trebuie afisat la loc vizibil.

Nu. Bugetul de venituri si cheltuieli este o previziune, o estimare valorica a ceea ce se va face in asociatie iar gestionarea asociatiei se face conform legii si nu conform bugetului. Nicaieri in legislatie nu se prevede obligativitatea afisarii BVC. Se afiseaza horararile luate si intre acestea figureaza si referirea la BVC de genul:
- Adunarea generala a aprobat BVC.
Procesul verbal al adunarii generale se aduce la cunostinta tuturor membrilor asociatiei de proprietari.

Nu. Procesul verbal al adunarii generale se semneaza doar de membrii comitetului iar legea nu prevede obligativitatea de a fi adus la cunostinta membrilor asociatie. Doar hotararile luate in adunarea generala si consemnate in acest proces verbal, se aduc la cunostinta tuturor proprietarilor.

Cat priveste costul lucarilor de reparatii, acesta nu se aproba in adunarea generala, ci asa cum prevede legea, administratorul face selectia de oferte, o prezinta comitetului care decide cu ce firma se incheie contractul...
Pentru inlocuirea unei coloane de alimentare cu apa si a uneia de scurgere a apei de la subsolul blocului pana la etajul unu, noi am cheltuit intre 1500 si 2000 lei, in functie de complexitate, coturi, spargeri, reparatii, bride, robineti, coliere... Si am inlocuit in fiecare cate 2-3 asemenea instalatii din cele peste 50 cate avem in asociatie. Iar de la subsol pana la etajul 10 a ajuns la ceva peste 4000 lei.

Alte discuții în legătură

Abuz al unui membru al asociatiei de proprietari severinvlad severinvlad In adunarea generala din martie 2015 s-a hotarat inlocuirea coloanelor de incalzire avand in vedere vechimea de 40 de ani, faptul ca la etajele superioare nu ... (vezi toată discuția)
Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)