avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisarea hotaririi Adunarii generale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisarea hotaririi Adunarii generale

Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE EI,,,ESTE ILEGAL ? SAU ESTE NORMAL ? Ce scrie in lege ?
Dupa aprobarea in adunarea generala, bugetul asociatiei devine documentul fundamental de organizare a gestiunii asociatiei si trebuie afisat la loc vizibil.

Adunarea generala a stabilit niste sume de bani imense pentru inlocuirea a 4 tevi de apa pe coloana verticala a blocului. Ap.2 camere Lunginea totala tevilor PPR este de 14 metri liniari. Retineti o teava de PPR de 4 metri lungime costa 13 lei x 4 tevi = 52 lei. Pentru aceasta trebuie sa platim 1200 lei / ap, de 2 camere.
Mi se pare o suma enorma mai ales ca se vor monta decat tevile pe verticala. entru remontarea ghiuvetelor pana la teava trasa de ei costa extra.
Procesul verbal al adunarii generale se aduce la cunostinta tuturor membrilor asociatiei de proprietari.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:16, 24 August 2014
Care articol din lege sau din normele de aplicare ale legii face referire la obligativitatea presesdintelui asociatiei de proprietari sa afiseze hotaririle adunariii generale? Va multumesc pentru raspuns.
Legea prevede:
" comitetul executiv al asociatiei de proprietari are in atributie potrivit art.30 Lg.230/2007,alin c) intocmeste proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si pregateste desfasurarea adunarilor generale";Acest proiect este dezbatut si supus votului A.G.P.,aprobarea lui reprezinta o hotarare luata de A.G.P. si ca atare trebuie comunicata tuturor proprietarilor, cu privire la bugetul stabilit.
marusca a scris:
Care articol din lege ..

In Legea 230/2007 se precizeaza exact ceea ce cautati:
Art. 25. - (4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al unui membru al asociatiei de proprietari severinvlad severinvlad In adunarea generala din martie 2015 s-a hotarat inlocuirea coloanelor de incalzire avand in vedere vechimea de 40 de ani, faptul ca la etajele superioare nu ... (vezi toată discuția)
Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)