avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al unui membru al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al unui membru al asociatiei de proprietari

In adunarea generala din martie 2015 s-a hotarat inlocuirea coloanelor de incalzire avand in vedere vechimea de 40 de ani, faptul ca la etajele superioare nu mai ajunge agent termic datorita colmatarii tevilor subtiri si tot mai deselor reparatii ce au aparut ca urmare a gauririi tevilor de rugina. Tot in adunarea generala s-a hotarat inlocuirea tevilor din metal cu tevi din PPR.

S-au strans bani la fondul de reparatii, s-au contactat mai multe fiirme si s-a ales una care a convenit mai mult atat financiar cat si ca termen de garantie oferit.
Lucrarea este in desfasurare, s-a facut cam jumatate si am ajuns la un apartament care nu doreste inlocuirea tevilor. Respectivul apartament este debransat de la incalzirea centralizata, are centrala proprie, insa omul spune ca lui ii ajunge caldura cedata de tevile verticale si daca acestea se vor inlocui cu PPR va fi nevoit sa dea drumul la centrala. Si spune ca este un abuz al asociatie inlocuirea tevilor de la el din casa.

Este aberant ca tocmai un apartament care a renuntat la incalzirea centralizata sa blocheze acum inlocuirea tevilor comune de incalzire. Firma de instalatii cere si ea bani suplimentar pentru materiale, daca se pune teava de metal, pentru ca nu a fost prevazut in deviz (tevi, mufe rapide...etc). Cum sa iesim din aceasta situatie si sa fie bine pt toata lumea?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:03, 1 Septembrie 2016
Pe dv. n-ar trebui sa va intereseze interesul lui propriu, ci interesul comun.
Asadar aveti doua optiuni:
- faceti presiune pe proprietar amenintandu-l cu proces pentru incalcarea art.15 din Legea 230/2007
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor

sau
- inlocuiti acea portiune cu teava de metal si toate accesoriile necesare si il puneti la plata pentru diferenta de pret.
severinvlad a scris:



Lucrarea este in desfasurare, s-a facut cam jumatate si am ajuns la un apartament care nu doreste inlocuirea tevilor.
Si spune ca este un abuz al asociatie inlocuirea tevilor de la el din casa.

Este aberant ca tocmai un apartament care a renuntat la incalzirea centralizata sa blocheze acum inlocuirea tevilor comune de incalzire. Firma de instalatii cere si ea bani suplimentar pentru materiale, daca se pune teava de metal, pentru ca nu a fost prevazut in deviz (tevi, mufe rapide...etc). Cum sa iesim din aceasta situatie si sa fie bine pt toata lumea?
1-Instalatia verticala reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Referitor la abuzul invocat de catre locatarul debransat,comunicati concret si civilizat ca asociatia de proprietari in interesul general al membrilor proprietari este competenta sa dispuna masuri pentru buna functionare a partii comune -inclusiv inlocuire ,reparatii la parti comune ,respectiv din interiorul propriietatilor
In acest sens presedintele de asociatie sa il informeze ,sa il notifice oficial pe respectivul locatar de existenta dispozitiilor L nr 230/2007
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Nu va complicati cu executarea instalatiei parte comuna si din ppr si din metal

Intr-o situatie similara, ajungand la jumatatea lucrarii, am apelat la seful Serviciului Asociatii de Proprietari din subordinea Primariei. Prezentandu-i acestuia contractul cu executantul, hotararea adunarii generale de inlocuire a instalatiei..., acest sef de serviciu a pus mana pe telefon si a vorbit direct cu proprietarul recalcitrant. I-a explicat cat se poate de transant ca legea-l obliga sa deschida usa si sa permita efectuarea lucrarii. I s-a spus ca altfel va fi amendat si usa i se va deschide fortat. Dupa cateva minute, omul a inteles, si-a cerut scuze si a deschis usa sa se faca lucrarea.
Incercati si un sprijin de acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire tevi de incalzire de la subsolul blocului fdali fdali Buna ziua, Am si eu o nedumerire:locuiesc la bloc, am centrala termica de apartament,iar ptr intocmirea dosarului necesar ptr a monta centrala termica de ap. ... (vezi toată discuția)
Inlocuire tevi caldura poparlan poparlan buna dimineata in bloc au fost inlocuite coloanele (tevile) de alimentare cu agent termic (tur/retur) a apartamentelor, precum si instalatia din ... (vezi toată discuția)
Tevile de la subsol marialazarcta marialazarcta Sunt debransata de la caldura de 15 ani,prin apartamentul meu nu trece nici o teava de caldura,pe scara si in uscator nu am nici un calorifer si nici o teava ... (vezi toată discuția)