avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale tramsformare SRL in PF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

tramsformare SRL in PF

Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă?
Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 20:23, 7 Mai 2009
Aveti dreptate, dar...pe certificat este codul caen de contabilitate cu mentiune facuta in paranteza "contabilitate primara". in felul acesta nu aveam nevoie de nimic de la CECCAR si am avut posibilitatea sa introduc mai multe coduri caen.
pot pastra obiectul de activitate dar el nu mai merge si vreau sa il schimb cu cel de curatenie. Ma intereseaza daca, facand P.F.A., mai pot presta activitatea de curatenie asa cum o prestez acum si daca pot face angajari?
2- stiu ca si acolo platesc impozite dar imi este mai avantajos ca p.f.a sau mai bine raman s.r.l.?
Doar sa imi spuneti daca da sau nu.
Multumesc inca o data din tot sufletul pentru sfaturile primite aici, datorita carora am reusit sa imi fac firma.Voi ramane vesnic recunoscatoare deoarece eu nu am avut posibilitati materiale care sa imi permita angajarea unui avocat si nici acum nu am prea multe iar dumneavoastra m-ati inteles si m-ati ajutat ori de cate ori am avut nevoie.
Acum recunosc ca sunt un pic speriata si chiar nu stiu ce sa fac.

Cu adanc respect si recunostinta,
Maria
Dupa cum preciza un alt membru pe forum, un srl nu poate fi transformat in pfa. Se suspenda activitatea srl-ului, platind din cate stiu eu suma de 300-500 lei, se deschide pfa, pentru care nu detin informatii de natura costurilor, se depune la finante cerere pentru regim derogatoriu pentru declaratii, pentru perioada de sistare (cred ca min este 3 ani), situatiile financiare adica acele bilanturi se vor intocmi si se vor depune in continuare la finante, semnate de un expert contabil, pana cand firma va fi radiata, iar pentru PFA-ul deschis trebuie depus ceva declaratii pe la finante, dar mai putine la numar, si se vor plati impozitele aferente conform legislatiei in vigoare. Si pe PFA poti angaja personal, depunand toate situatiile (declaratii) la ITM, CAS, Somaj, Sanatate, plus cele de la finante. Iti doresc mult succes!:)
Art. 17 din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale

(1)PFA nu poate angaja cu contract de muncă terţe persoane pentru desfăşurarea activităţii pentru care a fost autorizată şi nici nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.
(2)Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.

Puteti angaja, dar doar in conditia art 17 , respectiv , daca aveti pfa cu act de curatenie, nu puteti angaja personal pentru act de curatenie, ci doar contabil, secretara etc...
:) Multumesc mult pentru raspunsul dv. care imi este de ajutor.
Mai am o intrebare si imi cer scuze ca insist: daca nu inchid s.r.l.-ul si fac asa cum ati spus v., am voie sa imi deschid si P.F.A. in paralel? ma gandesc ca totusi....nu se stie niciodata, daca nu voi mai putea face altul? incerc si eu sa iau in calcul toate variantele posibile. pe societate sunt asociat unic.

Multumesc mult si din tot sufletul pentru tot!!!! :)
Cu respect,
Maria
#-o Imi cer scuze,am vazut raspunsul dv. dupa ce l-am postat pe al meu.
Am inteles, in aceasta situatie mai bine raman s.r.l. ca sa imi pot desfasura activitatea de curatenie, voi angaja contabil (pana acum am facut-o eu) ca sa fiu in regula si voi incerca sa ma descurc onorabil. Sper sa reusesc.....trebuie

Multumesc, multumesc, multumesc mult de tot:)
cu respect,
Maria

Alte discuții în legătură

Poate o pf sa incheie un contact de prestari servicii/comision? Dumitru_Eugen Dumitru_Eugen Buna ziua, Poate o persoana fizica sa incheie un contract de prestari servicii? (Situatia este urmatoarea: de curand datorita costurilor prea mari am decis ... (vezi toată discuția)
Srl / pfa topmasaj topmasaj salut! va rog sa imi spuneti daca un srl al carui asociat unic sunt poate avea relatii comerciale cu un pfa care de fapt tot eu sunt. mai concret, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Transformare pfa in intreprindere individuala magda.vladoi magda.vladoi am si eu o intrebare. tatal meu are un magazin si functioneaza ca persoana fizica. am inteles ca din cauza unei ordonante din 2008 trebuie sa opteze, pana in ... (vezi toată discuția)