avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida, micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida, micsorare salariu

buna ziua, lucrez intr-o firma cu 4 actionari. sunt gravida. administratorul firmei se poarta foarte urat cu mine si cred ca intentioneaza sa-mi micsoreze salariul. are el acest drept fara o AGA semnata de toti actionarii?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 21 Martie 2014
1. Modificarea salariului se poate face numai printr-un act aditional la contractul individual de munca (CIM), act aditional care trebuie semnat si de angajator si de dvs.

2. Daca dvs. nu sunteti de acord si nu semnati actul aditional nu se poate modifica salariul.

3. La fel se procedeaza pentru modificarea oricareia din clauzele din CIM.

4. Daca angajatorul modifica unilateral salariul faceti o sesizare la ITM.
@ Maya_Rebecca

Exista si posibilitatea modificarii unilaterale a salariului de catre angajator . Aceasta este posibila numai daca modificarea este urmare a adoptarii unui act normativ sau a schimbarii caluzelor c.c.m. aplicabil angajtorului dvs.

ITM-ul nu are competenta in a stabili legalitatea sau nelegalitatea unei decizii emise de catre angajtor. Acesta este atributul exclusiv al instantei de judecata.
1. In cazul de fata nu este vorba de o modificare unilaterala a salariului de catre angajator deoarece nu este vorba de un act normativ sau de CCM.

2. Eu stiam ca ITM se ocupa de verificarea modului in care se aplica si se respecta prevederile Codului muncii de catre angajator.
Cunosc destul de bine activitatea ITM-ului si stiu ce spun .

Niciodata ITM-ul nu a verificat legalitatea unui act al angajatorului.Acesta este atributul exclusiv al instantei de judecata.

Am spus ca exista posibilitate
si nu altceva, iar userul a spus ca se intentioneaza si nicidecum s-a decis.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspunsuri...dar intrebarea mea era daca fara AGA semnata de toti cei 4 actionari se poate face vreo miscare in CIM? sau actele aditionale?
poate ea,1 singur actionar dar majoritar sa ia hotarerea singura si sa se si aplice? daca vrea ea...sa mi se scada salariul si gata? va rog mult sa-mi raspundeti!

Alte discuții în legătură

Desfacerea contracului de munca la gravide mirelast mirelast Se poate sa imi desfaca contractul de munca cat timp sunt insarcinata in 3 luni, deoarece am fost amenintata cu acest lucru pentru ca sunt in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Scadere salariu in timpul sarcinii MirabelaMaria MirabelaMaria Buna seara, stiti daca este posibil ca angajatorul sa decida in mod unilateral (bagandu-mi sub nas un Act aditional la CIM, pe care nu l-am semnat) scaderea ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului datorita rezultatelor financiare slabe dragulina dragulina Buna ziua, Sa zicem ca angajatorul decide reducerea salariilor motivata de rezultatele financiare proaste ale societatii. Cum trebuie sa dovedeasca el ... (vezi toată discuția)