avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Reclamatie firma cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Reclamatie firma cadastru

Buna ziua,

Apelez la dumneavoastra in speranta solutionarii situatiei dificile in care ma aflu.
Acum 2 ani am apelat la un cadastrist pentru intabularea unei case, nu era o firma propriu zisa era, mai exact, un PFA. Ideea este ca pana in prezent nu am un raspuns exact in privinta intabularii, ma amana, mi-a dat la un moment dat un numar de inregistrare, l-am verificat pe ANCPI, este in curs de completare de la prima depunere. Ideea este ca am toate actele la el (casa era dobandita in urma unui partaj, de aici si multitudinea de documente) adeverintele fiscale de la primarie pe fiecare an in parte si tot asa. De un timp a inceput sa nu imi mai raspunda la telefon, i-am cerut documentele si banii inapoi iar de atunci nu mai dau deloc de el. M-a amanat la nesfarsit, locuinta este in vanzare si din aceasta cauza am si pierdut clienti interesati.
In momentul de fata vreau sa merg sa il reclam, nu stiu daca voi mai primi banii inapoi dar vreau macar sa reintru in posesia documentatiei. Pot merge eu la cadastru sa o revendic sau trebuie sa o ia el, nu stiu care este procedura. Unde il pot reclama mai exact? Exista un departament special pentru cei care activeaza in domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare unde se pot face reclamatii? Cum ma sfatuiti sa procedez?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marian_Belascu , utilizator 11:02, 21 Martie 2014
Solicitati o audienta la Directorul OCPI, vedeti in ce stadiu este lucrarea (probabil respingere), solicitati copie dupa documentatia depusa si Incheierea de carte funciara.
In functie de ce aflati puteti depune plangere impotriva PFA-ului la OCPI.
Pentru recuperarea prejudiciului adus, daca OCPI va da dreptate puteti merge in instanta.
PS: Chiar daca nu ati semnat un contract de servicii cu topograful exista Anexa 1 la Regulament (o gasiti in documentatia cadastrala), ce contine o conventie semnata de cele doua parti.
Folositi acel nr de inregistrare pt identificarea lucrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)
Releveu fără semnătura și ștampila. Meisa Banica Meisa Banica Bună ziua, am o problema cu domnul cadastrist. Am cumpărat casa cu bani cash in 2016 și printre documentele mele se afla un releveu din anul 2016, care nu ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Daca un vecin isi face documentatie cadastrala si nu ma cheama la fata locului, si ma deposedeaza de o parte din teren. Ce pot sa mai fac? (vezi toată discuția)