avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In urma unui accident petrecut in 2011 (vinovatul sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In urma unui accident petrecut in 2011 (vinovatul sunt eu) am primit acasa urmatoarele:

1. Clasarea cauzei avand ca obiectiv savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa prev. de art. 184 al. 1,3 cod penal anterior.

2.In baza art. 275 al.3 cpp,cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Ce inseamna ,ce patesc in situatia asta ?



Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionut200587 , utilizator 19:52, 19 Mai 2014
Cate zile de ingrijiri medicale a avut victima? E posibil sa se fi clasat pentru ca fapta savarsita de dvs. nu mai reprezinta infractiune ci contraventie, astfel nu veti mai fi tras la raspundere penala.
40 - 45 zile de zile de ingrijire medicale,leziunile suferite nu i-au pus viata in primejdie si nu sunt de natura sa produca infirmitate asta scrie in raportul de expertiza medico-legala.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
adrian000, utilizator
da, fapta savarsita de dvs. nu maieste infractiune, este contraventie.
Multumesc mult pentru raspunsuri.


o zi buna.

In urma unui accident petrecut in 2013 (vinovatul sunt eu) am primit acasa urmatoarele:

1. Clasarea cauzei avand ca obiectiv savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa prev. de art. 196 C.pen.din 2009

2.In baza art. 275 al.3 cpp,cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Ce inseamna ,ce patesc in situatia asta ?

Din cate stiu eu victima a iesit din spital pe semnatura pana sa i se faca toate investigatiile deoarece nu avea CN,de aceea nici nu a depus plangere.


Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
ionut200587, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit de la parchet ordonanta...dar nu stiu ce trebuie sa ... fsiarazvan fsiarazvan [i]Am primit de la parchet rezolutia unui dosar rezultat dintr-un accident cu victima. Am sters numele si alte identificatoare si le-am lasat pe ale mele . ... (vezi toată discuția)
Caz de vătămare corporală din culpă, din care a rezultat pierderea splinei. ar fi vreo șansă de câștig în instanță pentru făptuitor? iceangel9 iceangel9 Buna ziua, Rog ajutor in legatura cu un caz de vatamare corporala din culpa, din care a rezultat pierderea splinei persoanei vatamate, cazul a fost clasat ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet un raspuns! condamnare cu suspendare anamaria184 anamaria184 Sotul meu a avut un accident rutier in care a decedat o persoana,si vatamarea altei persoane, acum 3 ani si in sfarsit s-a dat sentinta dupa multe asteptari. A ... (vezi toată discuția)