avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, credite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, credite

Buna ziua,


Am luat decizia de a divorta, insa fiind prea complicata viata mea...nu stiu cum sa procedez.
Detin impreuna cu sotul meu, doua firme:
- o firma la care eu sunt administratorul societatii - firma are un credit bancar (fara ipoteca), are datorii la stat, la furnizori
- la cea de-a doua firma este sotul meu administrator - firma are datorii la stat, la furnizori
- avem /de fapt am un credit de nevoi personale, cu ipoteca pe apartamentul dobandit in timpul casatoriei, salariul meu fiind cel cu care am obtinut creditul, iar retinerile lunare reprezentand rate credit, se fac automat din contul meu de salariu (angajator fiind o alta societate).
Sotul meu...de ani buni de zile, incearca sa "facem" ceva comert, dar fara succes. Firmele sunt pe pierdere. In momentul de fata, nu mai face nimic, sta acasa, este casnic. Eu mereu am avut doua joburi, am fost stalpul casei. Simt ca nu mai pot sa duc toata aceasta povara pe umerii mei datorii de platit, cheltuieli de intretinere casa, firma, si nu in ultimul rand cheltuielile necesare dezvoltarii si sustinerii copilulului -16 ani- pentru a urma un liceu bun.
In ultima vreme s-au inmultit certurile din familie....cu strigate, amenintari etc.
Va rog, sa ma sfatuiti ce sa fac....Nu cer aceste sfaturi la suparare, decizia trebuia sa o iau cu multi ani in urma, insa am sperat ca se va schimba ceva ...insa neavand alta cale de a ne intelege, acum sunt hotarata.
Doresc sa ies din ambele firme, sunt dispusa sa renunt la tot si sa o iau de la zero ! Insa, nu stiu cum se procedeaza cu creditul personal ,deoarece ipoteca este chiar apartamentul unde locuim. Nu vreau sa renunt la apartament si eu sa continui sa platesc ratele la credit .
Sotul meu nu este coplatitor.
Totul este foarte complicat....
Va rog sa ma ajutati cu un sfat !
Cel mai recent răspuns: Crina2014 , utilizator 16:36, 21 Martie 2014
Mergeti impreuna cu sotul ori singura la banca si discutati cu reprezentatii ei. Pentru a prelua una dintre parti creditul, banca trebuie sa analizeze bonitatea acestuia pentru a-si da acordul de a elibera din contract cealalta parte, astfel incat, sa ramana un singur debitor. In urma analizei, procedura e simpla, se face un act aditional la contractul de credit, ramanand un singur titular. Pentru firmele care sunt pe pierdere puteti cere insolventa voluntara in instanta.
Va multumesc !
Asa ar fi cel mai bine, mergeti la banca si rezolvati iar sotul sa isi dea acordul la banca. In caz ca banca nu doreste ca ramana cu un singur debitor din 2, discutati cu sotul sa ramana fideiusor.
Apoi, aveti sanse mai mari sa vi se atribuiasca apartamentul.
Cat despre firme, trebuie vazute situatiile fiecareia, cine sunt asociatii, obiect de activitate etc.
Va multumesc !

La firma amandoi suntem asociati, cu parti egale . La una dintre firme, sunt eu administrator, la cealalta firma, este sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila executarea silita? munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! ma confrunt cu o speta pe cat de simpla pe atat de neinteles pt firmele de recuperari credite. sot, sotie, divorteaza si fac tranzatie pe partaj. ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Locuinta achizitionata de fostii soti prin credit bancar Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In masa partajabila va fi introdusa doar suma de bani achitata in timpul casatoriei( avans +rate efectiv platite) ... (vezi toată discuția)