avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare creante

Buna ziua,
In anul 2006 am facut un credit de nevoi personale, unul in valoare de 30.000 ron iar cel de al doilea de 10.000 ron. Am platit 4 ani la banca, apoi din motive familiale si financiare nu am mai putut achita ratele.
Sunt data in judecata si mi s-a pus oprire pe salariu.
primul credit a ajuns la suma de 60.000 ron, iar al doilea la 20.000 ron. suma fiind stabilita de firma de recuperare.
Este normal ca in interval de 4 ani sa se ajunga la asa sume uriase?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Eu sunt despartita de sot, am un copil minor in intretinere. El nici nu vrea sa auda de credite. Vreau sa impart cu el creditele
Va rog sa ma ajutati
Cu multumiri



Cel mai recent răspuns: Flori1967 , utilizator 12:15, 16 Aprilie 2014
Puteti sa faceti partaj pentru creante (pasiv) si astfel v-a plati si el daca ve-ti dovedi ca banii au fost luati in timpul casatoriei si cheltuiti pentru familie.Oricum fostul sot era coplatitor cu dumneavoastra .
Datoriei i se tot adauga penalitati.
Fostul sot e coplatitor la aceste credite ? Daca nici creditorii nu au gasit ce sa-i ia, dvs nici atat, nu stiu daca are sens sa cheltuiti cu o actiune de paratj sau in pretentii.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, fostul sot nu este coplatitor la credite.
Am o intrebare la dumneavoastra:
BCR mi-a vandut creantele la kruk in anul 2009, am platit la ei pana in 2010. Este noraml sa mi se aplice penalitati si dobanda la credite de catre Kruk daca eu nu am incheiat contrac cu ei?
De la un credit de 30000 lei in 4 ani s-a ajuns la 60000 lei. Ce trebuie sa fac? Sa merg la aceasta firma de colectare creante si sa stau de vb cu ei?
va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Daca ati avea 30 mii acum, aveti de ce merge, va puteti intelege sa achitati jumatate si sa scapati de restul. Cum cred ca nu aveti o suma considerabila , nu vad rostul. Daca nu aveti casa in proprietate, nici nu aveti ce pierde.
Cu firma nu aveti contract, insa ati avut cu banca, iar aceasta a cesionat creanta firmei. Aceasta se subroga in drepturile bancii, e noul dvs creditor cu aceleasi drepturi pe care le-a avut banca.
mi s-a pus oprire pe salariu, imi ia jumatate din salariu

Alte discuții în legătură

Intrebare mirelacolpos mirelacolpos M/a preluat firma Kruk International pentru o datorie de 60000 lei negarantata. Mi/a fixat o rata de 900lei lunar dar nu/mi pot permite decat 600/700 ... (vezi toată discuția)
Reclamatie banca ContSters478698 ContSters478698 Buna ziua. Vreau sa fac o reclamatie catre banca BRD. Am un credit ipotecar de 2 ani(find casatorita la vremea aceea), intre timp am divortat si nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)