avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare

Buna ziua, am o sentinta civila a judecatoriei care dispune intabularea imobilului adjudecat de mine care zice ca poate fi atacata cu apel de catre ocpi in termen de 30 de zile de la comunicare. nu a fost atacata. cei de la ocpi mi-au zis ca am nevoie de hotarare definitiva si irevocabila. in art. 634 ncpc am gasit ca o hotarare definitiva este o hotarare data in prima instanta care nu a fost atacata cu apel. Deci conform ncpc, hotararea definitiva este hotararea definitiva si irevocabila din vcpc? ce trebuie sa fac mai departe pentru a-mi intabula imobilul, sa legalizez aceasta hotarare si sa trimit un exemplar la ocpi? de cate exemplare am nevoie? sau ce altceva trebuie facut? multumesc
Cel mai recent răspuns: mirelapopescu , utilizator 10:05, 24 Martie 2014
trebuie legalizata. legalizarea costa 5 lei/exemplar-taxa judiciara de timbru platibila la Posta in contul judecatoriei care a emis-o. Este de preferat sa aveti mai mult de un exemplar deoarece unde vi se va solicita este posibil sa va pastreze originalul.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare imobil in urma unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabila Domitian Domitian Buna sera,...daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns profesional....In urma unui partaj ...s-a dat o hotarire definitiva si irevocabila....am hotarirea in ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinte divort si partaj ysis81 ysis81 buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la ... (vezi toată discuția)