Buna sera,...daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns profesional....In urma unui partaj ...s-a dat o hotarire definitiva si irevocabila....am hotarirea in original...am platit o sulta inainte de terminarea recursului...deoarece nu am achitat taxa de timbru...Am depus actele pentru intabulare la OCPI Calarasi...dupa informatii-le obtinute pe net..pentru intabulare imi trebuie hotarirea definitiva in original si declaratia de la notar ca si-a primit sulta....cei de la Calarasi solicita si originale de la hotarirea de apel si recurs....eu m-am informat si acest lucru legea specifica la hotarire definitiva si irevocabila ...in urma unui proces cu ,,terti'' ....in cazul asta nu este un abuz in serviciu care vorbind serios imi creaza daune materiale....deoarece nu pot sa-mi vind propietatea.....intrebare...Cum trebuie sa procedez...sa dau in judecata institutia sau sa fac o plingere penala in care sa cer daune...pentru ca nu se pune in aplicare o hotarire judecatoresca definitiva si irevocabila.....astept un rasuns rapid...de 5 ani ma judec ...iar faptul sa fac peste 200 km sa stau pe la usi pentru o hirtie....unde pare a fi om mafie infloritoare nu mai rezist...Va multumesc...
Prezentati toata succesiunea de sentinte cu mentiunea ca au ramas definitive si irevocabile, declaratia notariala ca cealalta parte si-a primit sulta si solicitati OCPI intabularea dreptului de proprietate. Nu are rost sa va hazardati la procese cu OCPI pentru ca nu are calitate procesuala pasiva si actiunea va fi respinsa, iar cat despre o plangere penala impotriva angajatului... este prea mult..., nu credeti :O? NU faceti decat sa pierdeti timpul, sa va enervati inutil si sa cheltuiti si mai multi bani...
pentru prima intabulare a unui imobil sunt cerute obligatoriu toate actele ce dovedesc dreptul de proprietate, tot istoricul....va risipiti timpul si energia incercand un nou proces.
Multumesc pentru raspuns...am legalizat hotarirea definitiva si irevocabila...am depus dar imi mai cer cere 2 hotariri de la apel ca sa vada ce....scrie clar in drepta jos apel respins...si recurs anulat....nu mai inteleg nimic angajati astia de la stat chiar nu se poate lupta cu ei in instanta....am facut 5 drumuri la Calarasi...nu au afisat nimic ce acte iti trebuie sa prezinti...stai la coada de 4-5 persoane 4 ore primi 2-3 care intra aduc 30-40 lucrari de la notari au prioritate...si pina se elibereaza...iti spune verbal ce iti trebuie faci dosarul...il depui si dupa o luna iti spune ca iti mai trebuie ceva....interesant...
Intabulare
mirelapopescu
Buna ziua, am o sentinta civila a judecatoriei care dispune intabularea imobilului adjudecat de mine care zice ca poate fi atacata cu apel de catre ocpi in ... (vezi toată discuția)