avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto/inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto/inmatriculare auto

Buna ziua
Doresc lamuriri pt urmatoarea situatie:
In anul 2005 am achizitionat un autotirism in sistem leasing,titularul contractului fiind sotul meu,in decembrie 2007 sotul a devenit proprietarul autovehiculului,in iunie 2013 autovehiculul a fost vandut mamei mele(vanzarea am facut-o eu in baza unei procure din partea sotului,la acea data eram divortati),mama mea l-a inregistrat la agentia fiscale de care apartine,eu l-am radiat din baza de data a agentiei fiscale de care apartin.Mama mea este acum proprietarul autovehiculului doar din punct de vedere fiscal,in certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului proprietar este fostul sot.
Intrebarea mea este daca pt inmatricularea la politie mai este necesara dovada platii primei taxe de inmatriculare,care presupun a fost platita de noi(eu si fostul sot) prin intermediul firmei de leasing, si de unde pot obtine aceasta dovada.
Mentionez ca la incheierea contractului de vanzare-cumparare ,care a fost facut prin intermediul unui birou de vanzari auto,am fost informata ca pt inmatricularea acestui autovehicul ar trebui sa platesc taxa de poluare(timbru de mediu..sau cum s-o mai numi acum) si mi s-a comunicat si valoarea(1800euro)....desi eu cred ca aceasta taxa a fost platita la incheierea contractului de leasing,care a fost facut in decembrie 2007,dupa aparitia legii taxei de prima inmatriculare..altfel nu ar fi fost posibila preluarea in proprietate a bunului din proprietatea firmei de leasing
Astept un raspuns in aceasta problema.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:22, 22 Martie 2014
Solicitati o dovada in acest sens de la firma de leasing .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina noua cumparata de la dealer - trebuie sa platesc taxa de poluare oscar_80 oscar_80 Buna seara. In luna ianuarie 2012 am cumparat prin leasing o masina noua, direct de la reprezentanta. Firma de leasing imi cere sa platesc o taxa de ... (vezi toată discuția)
Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)
Cum trec masina pe judetul meu daca nu e radiata de fostul proprietar iuburas iuburas salutare.Am vazut ca aici se pot afla multe raspunsuri si am zis sa-mi incerc si eu norocu.In 2006 am cumparat o masina din alt judet,am facut contractu de ... (vezi toată discuția)