avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare informatii de la fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare informatii de la fostul angajator

Buna ziua.
Dupa o perioada de 4 ani de cand am plecat de la un angajator ..in conditii .. nu foarte amiabile..pot solicita acum diferite informatii despre mine?
Exemplu.. registrul orelor de munca.. cate ore am lucrat intr-o luna?


Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
mahatma4g, utilizator
Cel mai recent răspuns: mahatma4g , utilizator 10:01, 27 Martie 2014
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Multumesc frumos pentru raspuns..
Buna ziua..

Dupa cum spuneam..Va multumesc pentru raspuns..
As mai avea o situatie pentru care as dori sa va cer parerea..
Am observat ca acest angajator nu a operat in Cartea de munca, faptul ca eram angajat la el. Mentionez ca acest lucru se intampla la sf. anului 2009 jumatatea anului 2010, perioada in care Cartile de munca inca erau in Uz.. dupa anul 2011 cunosc ca sau scos din Uz..

Ar trebui sa demarez vreo actiune in acest sens..sau prin eliberarea unei adeverinte este suficient sa mi se recunoasca vechimea in munca..

O zi buna..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea cu privire la joburile part-time 778 778 Buna ziuoa.sunt bugetara dar mai am si un job part-time incadrat cu 2 ore pe zi.intrebarea e daca renunt pot acumula timpul muncit la cartea de munca ,ca si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care sa ateste vechimea in munca allview777 allview777 buna ziua. doresc sa particip la un concurs pt. ocuparea unei functii publice de executie la primarie, si mi se cere ori copie a cartii de munca sau/si ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca relivoinea relivoinea am lucrat la un atelier de croitorie,am depus cartea de munca intr-un cat am mai lucrat aprox 11 ani la o alta unitate de croitorie.intru cat din 2011 sa ... (vezi toată discuția)