avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce spune legea cu privire la joburile part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce spune legea cu privire la joburile part-time

Buna ziuoa.sunt bugetara dar mai am si un job part-time incadrat cu 2 ore pe zi.intrebarea e daca renunt pot acumula timpul muncit la cartea de munca ,ca si vechime ,imi drebuie preaviz in caz ca vreau sa plec de la acest job?
Cel mai recent răspuns: 778 , utilizator 11:53, 28 Iulie 2014
Vechimea in munca e calculata conform zilelor lucrate, nu in functie de numarul de ore lucrate. Astfel, chiar daca munciti 10 ore pe zi, tot o zi se va considera la vechime.
Legea nu face distinctie intre program intreg si program part-time. Tot trebuie sa respectati termenul de preaviz in cazul in care va dati demisia din job-ul cu 2 ore.
si ce pasi trebuie facuti in caz de demisie pentru a acumula timpul muncit la vechimea existenta?
La incetarea c.i.m. va trebui sa solicitati fostului dvs angajator eliberarea unei adeverinte de vechime.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
va multumesc pentru inormatii.
o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz Raluci11 Raluci11 Buna, am o intrebare daca ma puteti lamuri. Eu am incheiat un contract de 4 ore dar practic lucrez 8 ore fiind platita ptr 8 ore. Acum mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Demisie cu previz Lmihai56 Lmihai56 . Sunt medic rezident an 5 angajat la un spital municipal din provincie ,cu CIM(si anexe) perioada nedeterminata din 2010. urmarea concursului pe post la ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi otiliap otiliap buna ziua in cat timp de la depunerea demisiei la zi conf art 81 alin 8 trebuie sa primesti de la angajator actele de lichidare? angajatul ce obligatii mai ... (vezi toată discuția)