avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta care sa ateste vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta care sa ateste vechimea in munca

buna ziua.
doresc sa particip la un concurs pt. ocuparea unei functii publice de executie la primarie, si mi se cere ori copie a cartii de munca sau/si adeverinta care sa ateste vechimea in munca!
Copie dupa cartea de munca am, pana o anumita data, conform legii, dar adeverinta cine o elibereaza ? Cei de la fortele de munca ITM sau actualul angajator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 5 Aprilie 2015
Angajatorul este cel care va elibereaza aceasta adeverinta .
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
Corina Dina, utilizator
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In speta, obligatia ii revine angajatorului/fostului angajator sa va elibereze acea adeverinta. In caz contrar, sesizati ITM - ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu-mi elibereaza adeverinta de salariu si vechime munca jasonjason jasonjason de ce numi patronu elibereaza adeverinta de salariu si vechime munca, o zis ca nu vrea sa ne dea adeverinta oare de ce are dreptu asta va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca laura-jurist laura-jurist buna ziua in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta? multumesc (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ciubotarudan ciubotarudan La incetarea unui CIM pe perioada determinata , angajatorul este obligat sa emita o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca pentru perioda contactului ... (vezi toată discuția)