avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PV verificare periodica instalatie gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PV verificare periodica instalatie gaz

Am centrala proprie pe gaz pentru incalzire si apa calda. Sunt cu verificarile tehnice la zi efectuate de operatorul de furnizare gaze. Cei de la asociatie (presedinte + administrator) solicita copii dupa PV de verificare fara a specifica baza legala.
Eu am toare PV ale verificarilor efectuate de-a lungul timpului + chitantele prin care am efectuat plata acestor servicii dar ma intereseaza daca este legala solicitarea lor.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:54, 21 Martie 2014
probablil vor sa verifice autenticitatea actelor , daca ati montat centrala in termeni legali si daca sunteti in regula cu ISCIR-ul si normele de prevenire a evenimentelor ....
alte motive nu au .
Asociația de Proprietari nu are aceasta competenta. Doar furnizorul de gaz poate solicita asemenea acte. Legea 230/2007 nu prevede nimic referitor la aceasta îndatorire a Asociației de Proprietari. Deci solicitarea lor NU are temei legal.
@Bizzare,
Va hazardati sa dati raspunsuri raspunsuri, dar nu cred ca cunoasteti situatia faptica de la asociatia respectiva. Sunt destul de multe situatiile in care legiuitorul lasa la latitudinea asociatie de proprietari sa hotarasca intr-un fel sau altul rezolvarea unor probleme si ma refer aici la tot felul de reguli si regulamente pe care as. prop. le adopta in AG a membrilor.

Sa revenim la chestiune. Cine nu este interesat ca in blocul sau sa nu fie probleme cu functionarea gazelor, a CT, a masinilor de gatit? Este indeajuns o singura situatie, o scapare de gaze, o CT defecta pentru ca in blocul respectiv sa se produca un dezastru. Este posibil ca dintr-un exemplu dintr-acesta oamenii sa se fi invatat minte si atunci, nu, sufli si in iaurt? Asta este situatia reala, nu pretentii aberante ale unor cetateni - de altfel vecini de-ai nostri, care vremelnic ocupa acum niste functii in cadrul as. prop.

Pe de alta parte, din umila mea experienta, pana acum, furnizorul nostru de gaze nu mi-a cerut niciodata nici-un document prin care sa se ateste ca sunt cu verificarile la zi. Din ce cauza? Pentru ca dansii erau la vremea respectiva singurii in masura sa faca aceste verificari si efectiv aveau o situatie centralizata cu aceste verificari. Pe de alta parte, Vreau sa va spun ca de o bucata buna de timp, serviciul acesta despre care vorbim, a fost externalizat, adica dat altor firme autorizate (din cate am inteles in IASI sunt vreo 7 asemenea firme) si fiecare firma efectueaza aceste verificari, fiecare pe unde-apuca, deh, concurenta... La un bloc pe care il administrez, una dintre firme a facut aceasta verificare si la cateva luni a mai venit o alta care a mai facut o verificare. Cand lumea s-a prins de figura era deja tarziu... Practic cineva trebuie sa centralizeze aceste situatii pentru ca daca lasi in grija proprietarilor, sa fim seriosi, multa lume nici nu le mai baga in seama, iar unele persoane mai in varsta, ce sa mai vorbim...

Din aceasta cauza cred ca as. prop. a luat aceasta hotarare, sa faca o centralizare a verificarilor, sa se stie cu ce firma s-a facut precum si periodicitatea verificarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala termica de imobil neverificata dboariu dboariu In imobilul in care locuiesc exista 2 apartamente care au centrale proprii, iar restul sunt deservite de o centrala termica veche, care este o adevarata bomba. ... (vezi toată discuția)
De când mi-am instalat centrala termică de apartament, reviziile care se fac din doi în doi ani au fost... doar pe hârtie. as vrea să mă lămuresc: în ce constă cu adevărat acea revizie? Unneinformat Unneinformat Buna ziua. De cand mi-am instalat centrala termica de apartament, reviziile care se fac din doi in doi ani au fost... doar pe hartie. Adica, se uitau cand a ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze udau_1966 udau_1966 incepand de azi,09.04.2013, in asociatia mea au inceput verificarile la instalatia de gaze ce alimenteaza fiecare apartament, verificare care se face ... (vezi toată discuția)