avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Buna ziua.Am o nelamurire: as vrea sa stiu ce se intelege prin :i) persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţă de familie - tutorele, asistentul maternal profesionist, persoana/familia de plasament sau, după caz, alte persoane care au convieţuit/convieţuiesc cu copilul, dacă aceştia s-au implicat direct şi nemijlocit în îngrijirea şi educarea lui, iar copilul a dezvoltat relaţii de ataşament faţă de ei; din Norma metodologica de aplicare a legii 273/2004

Mentionez ca mama mea este asistent maternal si are un baietel in plasament.Eu si sotul meu locuim cu parintii(avem acelasi domiciliu- suntem familie adoptatoare) si am fost implicati in cresterea lui.Am putea sa avem prioritate la adoptia lui,avand in vedere cele mentionate mai sus?
Cel mai recent răspuns: ionii , utilizator 15:43, 21 Martie 2014
Din cele relatate de dvs. rezulta ca face parte din aceasta categorie preferabila stabilita de lege.
Noi am vrut sa-i intrebam pe cei de la directie despre aceasta posibilitate dar ni s-a spus ca
ca nu avem nicio prioritate,si ca eludam procedura adoptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie ala ala Buna! Bine v-am gasit! Sper ca scriu unde trebuie! Sunt in curs de adoptie adica am tutela unui baietel si urmeaza sa depun dosarul pt. adoptie.Asistenta ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pisilica2006 pisilica2006 se va acorda concediu de cresterea copilului pentru un copil adoptat pana-n 2 ani? (vezi toată discuția)