avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termeni Garantie produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termeni Garantie produs

Buna ziua,

Am o proble cu un produs in garantie, mai exact:
O masina de spalat cu problema x, chemat pe cei de la service (din fericire vin acasa), au constatat problema, s-au intors dupa o saptamana cu o placa de baza noua, problema a persistat, au venit dupa o alta saptamana sa testeze masina, constata ca problema a persistat, au venit a3a saptamana ca sa resofteze masina, dar eu incurcat softurile si programele masinii au fost date peste cap, s-au intors a4a saptamana si au schimbat softul instalandu-l pe cel original, dar problema initiala a revenit. De 1 luna se chinuie sa gaseasca o solutie si nu stiu decat sa invoce fel de fel de scuze. S-a depasit termenul de 15 zile in care trebuia adus produsul in conformitate. Inafara de plangere la OPC, ce solutii mai sunt?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:47, 21 Martie 2014
Nu exista niciun termen de 15 zile ptr aducere la conformitate. A existat mai demult posibilitatea restituirii pretului actualizat sau inlocuirea produsului cu unul identid daca se depasea 10 la suta din termenul de garantie. Acum se prevede ca produsul trebuie adus la conformitate intr-un termen rezonabil.
Dupa ANPC exista instanta de judecata.
Anuntati-i ca doriti schimbarea produsului sau restituirea pretului iar daca nu sunt de acord reclamati-i la ANPC. Trebuie sa incercati impacarea amiabila inainte de a-i reclama.
Daca nu sunt de acord cu niciuna dintre variante intocmiti o reclamatie conform ghidului de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

In opinia mea aveti sanse maxime sa scapati de masina asta care nu poate fi adusa la conformitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 449-speta unombun unombun in cazul in care service-ul trebuie sa comande o piesa din-afara tarii pentru reparatia produsului defect, se poate depasi termenul de 15 zile?exista ... (vezi toată discuția)
Termen legal: garantie/inapoiere produs (15 zile?) tiberiur tiberiur Se da urmatorul paragraf din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 174/2008: \\\\"Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Returnare produs din garantie. stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu indicatii sau ce masuri sa fac. Situatia este urmatoarea: In data de 19.08.2014 am dus un leptop ... (vezi toată discuția)