Buna ziua. Numele meu este Denisa si am si eu un caz de rezolvat. In urma cu un an de zile am incheiat o asigurare R.C.A unui client, iar acesta la 2 zile a avut dauna. Aceasta dauna a fost platita de catre agentia de asigurare la care eu eram agenta, iar acum, dupa un an de zile, am primit o instiintare in care acea dauna va trebuii suportata de catre mine. Mentionez ca polita R.C.A a fost depusa in conditii legale, la termen. Ce este de facut in cazul acesta?
Va multumesc si va rog frumos sa imi dati un sfat.
ciudat..dar ma gandesc ca poate dauna s-a produas mult prea devreme de la data incheieerii acelei polite- 2 zile. Se poate ca respectiva companie de asigurari sa fi prevazut in regulament un anyume termen dupa care se pot plati despugabirile. Nu stiu, insa in cazu l i n care veti fi obligata sa platiti, va puteti indrepta impotriva asiguratului cu o actiune in regres
Din cate inteleg,asiguratorul se indreapta impotriva dumneavoastra.Nu poate face acest lucru decat avand motive intemeiate.
Spuneti ca ati incheiat o asigurare RCA.In ceea ce priveste perioada de valabilitate pe care trebuia sa o inscrieti in polita,daca avea continuitate,puteati sa o incheiati in ziua in care polita expira.Daca vechea polita era in alta parte,probabil ar fi trebuit sa atasati copia celei vechi,in demonstrarea acestui lucru.
Daca a existat intrerupere,ex.inchei polita azi 27.04.2009,perioada de valabilitate de la 30.04.2009.Nu stiu daca acolo a fost o problema.
De asemenea,este important ca datele inscrise in polita sa fie corecte:proprietar,datele masinii,nr.de identificare,capacitate etc.In caz contrar,asiguratorul nu isi onoreaza obligatia de plata,aceasta cazand in sarcina persoanei responsabile de incheierea politei.
Cel mai bine ar fi sa cereti motivarea din partea asiguratorului,eu va doresc sa rezolvati problema.
Fata de raspunsurile primite, va rugam sa precizati, pentru a putea primi un raspuns la obiect:
1.Ce intelegeti prin "depusa in conditii legale" ?.Mentionati data emiterii si data intrarii in vigoare.
2.Ce motivatie a facut agentia in adresa prin care va imputa plata daunei?.
3. Mai sunteti agent de asigurari ( tot acolo) acum?
4. Nu ati avut niciun repros (avertisment) la data cand ati depus decontul si polita, din partea personalului agentiei?
5. Faceti diferenta intre "depusa la termen" (adica depunere documente+bani in 24 ore/incasare) si "intocmita legal" (adica conform normelor RCA) ?
Faptul ca aceasta imputatie apare abia dupa 1an , s-ar putea datora unui control financiar intern, care ar trebui sa implice si inspectorul coordonator al dv.(raspunde prin sarcina de verificare documente depuse)
Din toate aceste motive, v-am rugat sa explicitati.
Am aflat ulterior ca doamna care imi este inspectoare la acea societate de asigurari a mai avut altercatii si cu alte persoane datorita faptului ca aceasta nu a depus la timp banii de asigurari. Polita incheiata de mine a fost depusa la timp, intrata in vigoare la 24 h de la data incheierii, dar pe borderoul depus, data a fost modificata de ea si depus cu alta data. Eu depunand banii vineri, iar ea luni. O alta ilegalitate facuta de ea este faptul ca a incheiat asigurari in numele meu desi nu ii este permis, ea semnand pentru acele polite ridicate cum ca ar fii luate de mine., dar nu recunoaste acest lucru, insa este cert ca acel scris nu este al meu si nici semnatura de ridicare a politelor nu este a mea. Nu stiu in ce masura se poate da la altcineva in afara de mine materiale, semnatura fiindu-mi practic falsificata.
Excursie ratata
cucu_bau
Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de ... (vezi toată discuția)