buna ziua....am o intrebare si va rog sa ma ajutati...sunt la actualul loc de munca de 3 luni jumate si din cauza salariului as dori sa imi gasesc altundeva dar am o nelamurire...vreau sa raman insarcinata si ma gandeam ca daca schimb locul de munca,tre sa am 12 luni lucrate la o singura firma sa nu se pune ?,adica nu afecteaza schimbarea de loc de munca?pot sa intru in prenatal cu lunile adunate de la o firma si de la alta?...multumesc
Pentru concediul de maternitate nu conteaza ca treceti de la un angajator la altul. E suficient sa duceti adeverinta de venituri realizate la primul angajator celui de-al doilea, deoarece pentru calculul indemnizatiei sunt necesare veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare.
Sa fiti atenta ca pentru a avea dreptul la concediul pentru cresterea copilului pana la 1 an sau 2 ani trebuie sa aveti realizate venituri impozabile in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Comncediul prenatal,
lore00
buna ziua, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata, in 6 luni, am terminat facultatea de medicina in august 2008. licenta, si nu am depus actele de somaj ca in ... (vezi toată discuția)