avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

buna ziua....am o intrebare si va rog sa ma ajutati...sunt la actualul loc de munca de 3 luni jumate si din cauza salariului as dori sa imi gasesc altundeva dar am o nelamurire...vreau sa raman insarcinata si ma gandeam ca daca schimb locul de munca,tre sa am 12 luni lucrate la o singura firma sa nu se pune ?,adica nu afecteaza schimbarea de loc de munca?pot sa intru in prenatal cu lunile adunate de la o firma si de la alta?...multumesc

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:22, 21 Martie 2014
Pentru concediul de maternitate nu conteaza ca treceti de la un angajator la altul. E suficient sa duceti adeverinta de venituri realizate la primul angajator celui de-al doilea, deoarece pentru calculul indemnizatiei sunt necesare veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare.
Sa fiti atenta ca pentru a avea dreptul la concediul pentru cresterea copilului pana la 1 an sau 2 ani trebuie sa aveti realizate venituri impozabile in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului. miky3110 miky3110 Buna ziua, sunt insarcinata in 20 saptamani,angajatorul stie acest lucru din primele saptamani . Din luna ianuarie sunt acasa fara salariu,si din cate am aflat ... (vezi toată discuția)
Comncediul prenatal, lore00 lore00 buna ziua, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata, in 6 luni, am terminat facultatea de medicina in august 2008. licenta, si nu am depus actele de somaj ca in ... (vezi toată discuția)