avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere a copilului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere a copilului.

Buna ziua, sunt insarcinata in 20 saptamani,angajatorul stie acest lucru din primele saptamani . Din luna ianuarie sunt acasa fara salariu,si din cate am aflat si cu taxele care trebuiau platite de catre angajator la stat neplatite. In acest caz,ce ma sfatuiti sa fac pentru a nu pierde indemnizatia de crestere a copilului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 14 Martie 2012
sa va angajati urgent altundeva. daca nu figurati cu impozit pe venituri salariale 12 luni consecutiv nu beneficiati de cic...nu conteaza cat ati muncit, cine este de vina...etc...
In cazul in care sa spunem reusesc sa ma angajez desi este foarte greu cu taxele din lunile anterioare pe care angajatorul actual nu mi le-a platit ce trebuie sa fac? Multumesc pentru raspunsuri.
Neplata taxelor de catre angajator nu vă afectează dreptul la indemnizaţie, important este să aveţi stagiu de cotizare, respectiv venituri impozabile pe un interval de 12 luni anterioare nasterii copilului
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Eu sunt in continuare angajata chiar daca nu am salariu iar la acest loc de munca am facut un an in luna februarie,asadar daca raman angajata, ceea ce sper,pana la nastere este in regula? concediul prenatal se poate lua daca nu sunt taxele platite? Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ccc din somaj iuliusovidiu iuliusovidiu Buna ziua. Sotia este somera. Intrucat este insarcinata, doreste sa intre in Concediu crestere copil din somaj. Conform legii, perioada de CCC constituie ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate/ concediu creștere copil buna ziua, eu ... Ana-Maria Moruz Catana Ana-Maria Moruz Catana Concediu maternitate/ concediu creștere copil Buna ziua, Eu am cotizat anul acesta 5 luni la stat (angajata) și 5 luni anul trecut ( 10 iulie 2020 -10 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani klaudita klaudita daca stagiul de cotizare de 12 luni se implineste la 4 luni dupa ce s a nascut copilul mai pot beneficia de indemnizatie pana face copilul 2 ani?multumesc ... (vezi toată discuția)