avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... comncediul prenatal,
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

comncediul prenatal,

buna ziua, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata, in 6 luni, am terminat facultatea de medicina in august 2008. licenta, si nu am depus actele de somaj ca in noiembrie 2008 am dat examenul de rezidentiat , si mam gindit sa nu alerg pt 2 luni cu dosarul acela de somaj, in urma examenuli de rezidentiat am obtinut post cu contract semnat pe 11 decembtrie 2008, munca insa am inceput-o pe 1 ianuarie 2009, deci pina acum am 7 luni de munca, eu o sa nasc in noiembrie 2009 ,voi putea cere concediul postnatal sau prenatal daca nu am cele 12 luni de munca pana acum? mentionez ca , concediul meu de 1 luna nu l-am luat pina acum , si ma gandeam sa intru in prenatal daca se poate pe 7 octombrie , dar nu stiu cum sa fac? ca nu am 12 luni de munca pina acum .
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:44, 24 August 2009
Nu veti putea beneficia de indemnizatie daca nu ati realizat in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe profit.
Cele 12 luni se calculeaza de la data nasterii copilului, deci nu va avea relevanta data la care intrati in concediu prenatal.
nu vreau indemnizatie , cele 6 milione, ci daca pot intra in prenatal si postnatal si daca imi sunt platite 85% din salariul de baza?
Beneficiaza de indemnizatia de maternitate salariatele care, in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare de cel putin 6 luni sau de perioade asimilate potrivit legii.
Indemnizatia pt concediul de maternitate se calculeaza din veniturile obtinute in ultimele 6 luni de munca… iar dv aveti 7 luni…
Nu stiu sa se fi schimbat ceva, dar… Poate era mai bine sa scrieti intrebarea la “dreptul muncii…”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal/postnatal monykat monykat As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in situatia urmatoare. Am un copil care face 2 ani pe 1 septembrie. De pe 1 august m-am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal-termen si plata ContSters61018 ContSters61018 Buna ziua, M-ar interesa in care perioada a sarcinii se poate acorda concediul prenatal si care este cuantumul de plata.. De exemplu...la un salariu brut pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)