avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere pe drumurile publice a unui auto ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat

Buna ziua, as dori cateva sfatrui in legatura cu ce ar trebui sa declar in urmatoarea situatie.
Un vecin mi-a facut plangere la politie ca am condus un auto neinmatriculat pe drumurile publice si a chemat ca martor un alt vecin care a declarat acelasi lucru.
Eu detin acel auto neinmatriculat, politia a venit si a constatat ca masina era parcata in curte, dar eu am declarat verbal ca am condus o alta masina care este inmatriculata cu toate actele ok. Acum politisti mi-au spus ca o sa fiu chemat la audieri si as dori cateva sfaturi cu ce are trebui sa spun cand o sa fiu audiat??? precizez ca mi s-a retinut permisul de conducere si am fost pus sa suflu in alcooltest rezultatul fiind 0.00, am si eu martor pe tatal meu care era cu mine in masina si sustine ca eram cu o masina inmatriculata. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: pitulaki , utilizator 23:24, 25 Martie 2014
pai pentru ce vi s-a retinut permisul ?
ati fost si sanctionat contraventional ?
vi se face si dosar penal ?
asa pe niste vorbe ?
Cred ca urmeaza sa mi se deschida dosar penal. Nu am fost sanctionat contraventional, nu am fost oprit de politie, dupa aproximativ 20 de minute m-am trezit cu politia la poarta.
Urmeaza sa ma duc la audieri...
Ce se va intampla cu permisul meu? ce trebuie sa fac mai departe?
Cel mai probabil veti fi anchetat penal. Pana la finalizarea anchetei ar trebui sa aveti posibilitatea de a prelungi dovada care vi s-a dat parca lunar. In cazul in care ancheta se va finaliza cu NUP puteti depune sesizare pt denunt calomnios impotriva vecinului care v-a reclamat, care se va finaliza cel mai probabil cu NUP, dar il va linisti pe acesta in cazul in care are o problema personala cu Dvs.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
i97ccp, utilizator
Cel mai bun sfat ar fi sa mergeti insotit de avocat la audiere si sa va sfatuiasca dupa ce analizeaza problema pe toate fetele si sa inteleaga daca exista sau nu probe in acuzare.
Probabil ca exista dar mai depinde si cat sunt de certe sau ce rezulta din acestea...
Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, indiferent ca este inmatriculat sau nu trebuie dovedita prin orpirea in trafic de catre un echipaj de politie. oprirea poate fi facuta la un control de rutina, la un filtru, la un radar sau ca urmare a constatării unei contraventii sau a unui accident.
Testul acoolscop nu se face venind la o persoana acasa ci tot in trafic la oprirea unui conducator auto pt ca eu pot sa stau in masina, al volan si sa beau pana a doua zi dar daca nu pun in miscare masina nu au motiv sa ma testeze alcoolscop.
Ceva este cusut cu ata alba aici.
Pot eu sa dau telefon la 112 si sa spun ca vecinul meu a condus un camion desi are doar cat B, ca nu se va deplasa nimeni la el acasa chiar daca am 100 de martori si o inregistrare video.

Alte discuții în legătură

Nr rosii expirate madalina000 madalina000 buna ziua! in ce conditii se retine infractiunea prevaz la art 85 alin 1 din codul rutier? politia a oprit masina cu nr rosii expirate de 3 ore, care era ... (vezi toată discuția)
Preschimbare amenda penala in amenda administrativa sau achitare spanci spanci Am fost sanctionat cu zile amenda in valoare de 1500 lei pentru conducere auto cu numere provizorii expirate.Am facut apel deoarece nu depusesem la timp ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)