avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executarea silita

Buna ziua,
As dori si eu un raspuns la urmatoarea speta:
Am incuviintarea executarii silite dispusa de catre instanta in 15.11.2013 si instituirea popririi de catre BEJ in data de 19.12.2013.
In 5 .03.2014 am primit contestatia in instanta a ANRP la care am facut intampinare de respingere ca nefondata deoarece OUG 10/2013 care a fost invocata de catre ANRP in contestatia la executarea silita este neconstitutionala conform cu Decizia nr 528/12.12.2013 publicata in Monitor cu ordin 64/24.01.2014.
Aici intervin intrebarile:
1.Daca decizia instantei de incuviintare a popririi este datata anterior - luna noiembrie - fata de decizia CC din luna decembrie, trebuie sa ma astept ca instanta va aproba contestatia ANRP?
Si mai mult va rog sa ma lamuriti si referitor la faptul ca decizia CC a fost publicata in monitor in ianuarie: deci efectele de neconstitutionalitate se aplica numai dosarelor incuviintate de catre instante dupa data de publicare in monitor?

2. in 12 martie 2014 a aparut o noua OUG 10/2014 prin care guvernul suspenda platile timp de 6 luni- ce sa inteleg ca doar dosarele solutionate de catre instante pana la aceasta data vor fi bagate in plata?
Mi se pare incredibil ce se intampla.
Cu multumiri anticipate!

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Modificarea articol 666 cod procedura civila declarat neconstitutional DenisRif DenisRif La data de 18.12.2015 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional art. 666 CPC in sensul ca executorii judecatoresti nu pot pune in executare decat cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - recurs ni_leta ni_leta Buna ziua Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o problema. Anul trecut am pus in executare 40% din cuantumul despagubirilor (Legea 10/2001) stipulat prin ... (vezi toată discuția)