avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in familie - amenintari cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in familie - amenintari cu moartea

Buna ziua.Am o problema cu fostul/actualul cumnat.Sora mea este in divort cu respectiva persoana de aproximativ 8 luni de zile si pana in prezent nu s-a finalizat desi nu sunt partaje sau copii la mijloc.
El de curand a revenit in tara si a inceput sa adreseze amenintari cu moartea ,injurii la adresa tuturor din familie si de curand a ajuns si la adresa noastra lovind cu pumnii si picioarele usa( spun asta din spusele vecinilor cat si urmele de pe usa de la intrare).
Specific ca el este un recidivist foarte periculos (puscarie a facut pentru talharie cat si pentru violare de domiciliu si violenta ,el fiind achitat),drept urmare din acest motiv sora mea divorteaza de el avand in italia certificate medico legale prin care demonstreaza violenta lui iesita din comun si mai ales pierderea controlului de sine consumului periodic de droguri de mare risc.
Problema cea mai mare e ca el a ajuns in tara si iesim cu teama sa nu ne trezim cu el si sa isi puna in aplicare planul lui de razbunare( se cunoaste foarte bine cazul in care cuplul din bucuresti care se aflau in divort iar sotul respectivei persoane a uciso in salonul de frizerie&coafor ..acest caz fiind si foarte mediatiza).
Ce anume am putea face noi specific ca sora mea nu este in tara, dar viata mea si a parintiilor e in pericol...am putea obtine vreun ordin de restrictie sau unde ar trebuii sa ne adresam atata timp cat in urma cu 8 luni sora mea a venit in tara si a inceput procedeul de divort facat totodata plangeri la toate sectiile de politie de violenta si amenintariile lui si totodata a prezentat si acte false ale acestuia care le-a folosit pentru a parasii tara cat era sub urmarire iar politia a recunoscut ca acele acte sunt false(buletin,carnet de soferi,pasaport) dar nu au vrut sa le retina pe motiv ca ei nu au de unde sa stie daca el le-a folosit sau nu...deci in concluzie nu au luat nici o masura drept urmare lasa de inteles ca politia nu este copetenta sa rezolve probleme de astfel de violenta ei specificand ca nu au nici o autoritate sa faca ceva decat pana in momentul in care el face o greseala( sa aiba tot felu de violente sau eventual sa ne prinda pe vreunu din familie si sa ne omoare ca si cum n-au fost destule astfel de cazuri si in concluie realizand ca mortu e de vina ca nu a stat in casa sau nu s-a ascuns destul de bine ..
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva pentru ca situatia e revoltatoare atata timp cat nu mai ai dreptul la viata din cauza unor infractori foarte violenti care sunt liberi si ei continuie infractiuniile de parca toate legiile din romania ii favoriseaza sa scape..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:08, 22 Martie 2014
Unul dintre cei amenintati pot merge la p[olitie sa depuna plangere penala pentru infractiunea de amenintare daca chiar va este frica de el.
Politia il va atentiona sa inceteze cu astfel de atitudini antisociale.
E mai dificil daca sora nu vine si ea in tara... nu ar putea sa vina 2 saptamani?
Ordin de protectie, insa depinde daca vine sora sau nu, ce probe aveti ca rude ale ei, daca are mai mult ea probe etc.
Luati legatura cu un avocat, caci depinde si de cand sunt probele alea, certificatele alea medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare persoana cu mutatie de catre unul dintre proprietari alexusbr alexusbr Buna ziua. Va rog sa sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: Sunt proprietar impreuna cu inca 2 frati ai unui imobil dobandit prin mostenire. Nu am iesit ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie actionat in instanta impotriva unei persoane care ameninta MariaRaluca25 MariaRaluca25 buna ziua . am 25 de ani si sunt necasatorita .. dintr-o relatie anterioara a rezultat un copil.( am aflat ca sunt insarcinata dupa despartire -motivul a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme in ceea ce priveste custodia copilului devika devika Buna ziua. Am un copil cu un barbat cu care nu sunt casatorita, si vreau sa plec de la el pentru ca nu ma mai inteleg cu el. E violent verbal si fizic, ma ... (vezi toată discuția)