avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme in ceea ce priveste custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme in ceea ce priveste custodia copilului

Buna ziua. Am un copil cu un barbat cu care nu sunt casatorita, si vreau sa plec de la el pentru ca nu ma mai inteleg cu el. E violent verbal si fizic, ma terorizeaza, ma ameninta, bea foarte mult si mi-e frica sa mai stau in conditiile astea. Vreau sa plec dar sa-mi iau si copilul. Ce sanse am? Mentionez ca nu pretind nimic de la el, nici pensie alimentara nici nicim, vreau numai sa ma lase in pace. Trebuie neaparat proces? Eu ce sanse am sa imi ramana copilul avand in vedere cele enuntate mai sus si mai ales faptul ca el are un dosar penal, are cativa ani cu suspendare pentru ca a incercat sa sustraga niste bani din banca cu acte false, si m-a lasat insarcinata cand eram minora? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
devika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:16, 25 August 2015
Daca doriti sa plecati de la el, nimeni nu va poate obliga sa ramaneti
Va trebui insa sa inaintati si o cerere de chemare in judecata pentru custodia copilului si pentru a i se stabili acestuia domiciliul la noua adresa unde veti locui. Va trebui sa faceti dovada ca va veti putea ocupa de minor, ca aveti unde sta si ca exista si oarece venituri
Da am inteles ce mi-ati spus. Dar eu va intrebam daca am vreun avantaj sa castig custodia exclusiva avand in vedere comportamentul tatalui, avand totodata si probleme cu legea si mai ales ca m-a lasat insarcinata cand eram minora cu toate ca el avea cativa ani cu suspendare si nu trebuia sa se lege de o minora?
devika, custodia exclusivă se acordă dacă puteţi dovedi violenţa domestică asupra dvs. şi a copilului cu acte şi/sau martori: apeluri repetate la 112 pentru violenţă, plângeri penale înregistrate la Poliţie pentru agresiune fizică, pentru ameninţare, alături de certificate de la Serviciul de medicină legală-vânătăi, răni, coaste rupte, etc.- documente de internări/externări de la dezalcoolizare. Urmărirea penală pentru infracţiuni economice nu vă ajută, nici că aţi rămas însărcinată fiind minoră, presupun că nu aţi fost violată.
Puteţi pleca oricând de la el cu copil cu tot, dar tot aşa şi el are dreptul să reţină copilul.
Deci:trebuie mai întâi să adunaţi probe, adică să înregistraţi ameninţările(cu telefonul), să faceţi reclamaţie la Poliţie pentru ameninţări,o faceţi în scris şi cereţi număr de înregistrare pe exemplarul dvs;de câte ori vă bate, sunaţi la 112 şi nu evitaţi să mergeţi la Medicina legală pentru cea mai mică vânătaie.
Numai după ce veţi avea dovezi, veţi avea şansa să nu mai depindeţi 100% de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de exercitare autoritate parinteasca exclusiva petru ana maria petru ana maria Buna ziua,as dori sa aflu in ce conditii as putea obtine custodia definitiva si irevocabila asupra minorului?Este valabila violenta fizica si psihologica in ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul? iustinalivia iustinalivia Buna ziua. Am un copil , este pe numele meu.. Tatal vrea sa mi-l ia printr-un proces vrand sa faca un test ADN.. El nu ma ajutat cu nimic nici pe timpul ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Oananatalia06 Oananatalia06 Cum as putea sa obtin o custodie exclusiva? Daca Eu am o plangere penala pt vatamare si o sesizare facuta cu 5 luni in urma pentru injurii ,mesaje de ... (vezi toată discuția)