avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil, dupa obtinerea constatarii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil, dupa obtinerea constatarii calitatii de unic mostenitor a fiului debitorului decedat. Ce trebuie sa facem?

Buna ziua,

Am cerut in instanta deschiderea succesiunii unui restantier din blocul nostru, mort de cativa ani, stiind ca are un baiat, unic mostenitor, iar prin incheierea de mai jos instanta l-a obligat pe acesta la plata restantelor.

Sentinta este definitiva.

Ce mai trebuie sa facem pentru a executa silit imobilul?

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Constată deschisă succesiunea defunctului Y. Constată că are calitatea de unic moştenitor legal pârâtul Y, în calitate de fiu, cu o cotă de 1/1. Constată că masa succesorală se compune din dreptul de proprietate asupra imobilului situat .... Constată că pârâtul Y îi revine întreaga masă succesorală compusă din dreptul de proprietate asupra imobilului ... Obligă pe pârâtul Y la plata către reclamantă a sumei de xxxxxxx lei, debit datorat pentru perioada ......... Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Sectorului... Bucureşti.
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 08:45, 22 Martie 2014
Contactati executor judecatoresc responsabil mostenitorului,care in baza hotararii judecatoresti definitive si a cererii reprezentantului legal al asociatiei de proprietari va demara procedura de executare silita
Nu am inteles de ce i-ati denumit cu "Y" atat pe nefericitul defunct cat si pe "fericitul mostenitor" !?!
Daca veti reusi sa va intelegeti pe cale amiabila astfel ca mostenitorul sa achite datoriile si litigiul sa se stinga nu va mal trebui sa faceti nimic, problema fiind rezolvata.
Daca nu, atunci va trebui sa asteptati ca cele 30 de zile cu drept de apel sa se incheie.
Astfel, daca nu se va face apel si hotararea ramane valabila ca DEFINITIVA va fi necesar sa apelati la un EXECUTOR JUDECATORESC pentru recuperarea sumelor restante reprezentand coparticipatia la cheltuielile din condominiul respectiv.
[editat]
Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
gi-jane2, moderator
1. AM MENTIONAT CA HOTARAREA DE OBLIGARE LA PLATA ESTE DEJA DEFINITIVA!
2. NU doreste sa plateasca... NU asta intrebam!!!

3. Intrebarea mea ar suna mai exact: poate executorul sa treaca la executarea silita a imobilului in acest caz?

In afara de constatarea de catre instanta ca Y e unicul mostenitor al lui X, mostenitorul nu a intreprins nici o actiune in sensul dezbaterii+acceptarii mostenirii.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila mostenire lucian7103 lucian7103 Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta: - In 2001 persoana X face un testament olograf in favoarea persoanei Y in care ii lasa dupa deces un ... (vezi toată discuția)
Interpretare si nelamuriri sentinta partaj succesoral castoras31 castoras31 Am rugamintea sa-mi raspunda cineva ce inseamna cele de mai jos, eu fiind in calitate de parat in acest caz. Acele cote parte 1 din masa succes. ca sot suprav ... (vezi toată discuția)
Mostenire pe cale judecatoreasca Catalin_Ionescu10 Catalin_Ionescu10 Buna ziua, Din 2013 incerc sa rezolv problema unei mostenire ramasa dupa urma unchiului meu.Vreau sa precizez ca eu m-am ocupat de acte si nu eu sunt ... (vezi toată discuția)