Am cerut in instanta deschiderea succesiunii unui restantier din blocul nostru, mort de cativa ani, stiind ca are un baiat, unic mostenitor, iar prin incheierea de mai jos instanta l-a obligat pe acesta la plata restantelor.
Sentinta este definitiva.
Ce mai trebuie sa facem pentru a executa silit imobilul?
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Constată deschisă succesiunea defunctului Y. Constată că are calitatea de unic moştenitor legal pârâtul Y, în calitate de fiu, cu o cotă de 1/1. Constată că masa succesorală se compune din dreptul de proprietate asupra imobilului situat .... Constată că pârâtul Y îi revine întreaga masă succesorală compusă din dreptul de proprietate asupra imobilului ... Obligă pe pârâtul Y la plata către reclamantă a sumei de xxxxxxx lei, debit datorat pentru perioada ......... Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Sectorului... Bucureşti.
Contactati executor judecatoresc responsabil mostenitorului,care in baza hotararii judecatoresti definitive si a cererii reprezentantului legal al asociatiei de proprietari va demara procedura de executare silita
Nu am inteles de ce i-ati denumit cu "Y" atat pe nefericitul defunct cat si pe "fericitul mostenitor" !?!
Daca veti reusi sa va intelegeti pe cale amiabila astfel ca mostenitorul sa achite datoriile si litigiul sa se stinga nu va mal trebui sa faceti nimic, problema fiind rezolvata.
Daca nu, atunci va trebui sa asteptati ca cele 30 de zile cu drept de apel sa se incheie.
Astfel, daca nu se va face apel si hotararea ramane valabila ca DEFINITIVA va fi necesar sa apelati la un EXECUTOR JUDECATORESC pentru recuperarea sumelor restante reprezentand coparticipatia la cheltuielile din condominiul respectiv.
[editat]
Succes !
1. AM MENTIONAT CA HOTARAREA DE OBLIGARE LA PLATA ESTE DEJA DEFINITIVA!
2. NU doreste sa plateasca... NU asta intrebam!!!
3. Intrebarea mea ar suna mai exact: poate executorul sa treaca la executarea silita a imobilului in acest caz?
In afara de constatarea de catre instanta ca Y e unicul mostenitor al lui X, mostenitorul nu a intreprins nici o actiune in sensul dezbaterii+acceptarii mostenirii.