avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul Asociatiei de Proprietari refuza sa predea ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul Asociatiei de Proprietari refuza sa predea niste acte importante pentru niste proprietari abuzati material si moral de ”sefi”, toti având si un comportament necivilizat !

Avocatul Asociatiei de Proprietari refuza sa predea niste acte importante pentru niste proprietari abuzati material si moral de ”sefi” timp de mai multi ani, toti având si un comportament necivilizat, chiar violent !
Potrivit Legii 230/2007, art. 10: ”PROPRIETARII AU DREPTUL SÃ CUNOASCÃ TOATE ASPECTELE CE ȚIN DE ACTIVITATEA ASOCIAȚIEI ȘI AU ACCES, LA CERERE, LA ORICE DOCUMENT AL ACESTEIA” [ link extern ]
Ce putem face să putem consulta si copia, eventual, cel putin Expertiza Contabilă pe 3 ani, finalizată pe 30 ian. 2014, plătită de toti proprietarii A.P. 71 cu 4500 lei. Ce nu mai întelegem, de ce am avut avocat plătit chiar si cu 1000 lei/lună, fără să fie procese, doar pentru a suplini incompetenta presedintei, care niciun contract nu stie sa facă, ce să mai zic de legi ?
Nici avocatul (are la el această Expertiză Contabilă), nici presedinta nu vor să ne dea acest drept de a consulta niste acte ale A.P., pentru că adunăm probe pentru a ne rezolva în Justitie problemele expuse mai jos, de peste un an fiind abuzati material si moral prin facturi exagerate, cu penalizarile aferente, dar total contestabile. Acea Expertiză, găsind multe nereguli, ajută la demararea unui proces împotriva celor care au abuzat si păcălit pe cei aproape 470 proprietari de la cea mai mare Asociatie de Proprietari din oras (9 blocuri de 4 etaje, 28 scări), timp de vreo 10 ani.
Acestia, fiind si violenti, ce putem face în continuare (fără a face încă plângere Penală) să reusim să-i facem să înteleagă că sunt plătiti tot de noi, proprietarii, si nu pot lua dreptul cuiva la Informare, putând spune chiar că obstructionează Justitia (dreptul la apărare) ?

*** DAR SÃ SINTETIZEZ CÂT POT CAZUL:
Suntem 5 familii din Asociația de Proprietari 71 care, în Decembrie 2012, s-au trezit cu un „cadou” - o factură de 1414 lei (record încă nedepășit pentru Brăila) pentru încălzirea de la C.E.T. Brăila, „de coșmar” ( după cum bine titrau ziarele locale, vedeți aici: [ link extern ]
sau mai clar, aici: [ link extern ]
și la care, după investigații (mai ales legislative) făcute timp de câteva luni, am descoperit multe nereguli și încălcări flagrante de legi, nu numai privitor la acest caz cu facturarea abuzivă, aberantă, pentru căldură, ci la întreaga activitate a foștilor așa-zis „șefi” ai Asociației de Proprietari nr. 71 Brăila, care luau hotărâri (mai ales materiale) fără a-i anunța despre ele și pe cei care erau direct afectați - proprietarii A.P. 71, păcăliți într-un mod incredibil timp de minim 4 ani.
E grav numai faptul că am avut timp de 4 ani (2009-2013) un așa-zis președinte care a recunoscut senin, abia în 2013, printr-o demisie scrisă pe 30.04.2013 (ATENTIE: demisia era deja nulă, fiind scrisă la o lună după ce fusese legal - oficial - demis în urma Hotărârii Adunării Generale statutare reconvocate de pe 6.04.2013):
[ link extern ] !
POZE MAI CLARE ALE CELOR DOUÃ ACTE CARE DOVEDESC FAPTUL CÃ DIN 2009 PÂNÃ ÎN APRILIE 2013 AM AVUT UN PREȘEDINTE FICTIV, VEDEȚI AICI: (Răspuns al Primăriei de pe 17.05.2013 => Președinte ilegal între 2009 și 2014)
[ link extern ]
ȘI AICI: (Demisia fostului așa-zis președinte din 30.04.2013, în care recunoaște că a încălcat Legea 230/2007, și asta cam la o lună după ce deja fusese demis oficial în cadrul Adunării Generale !) [ link extern ]
Alte detalii despre tipul acesta de situații, vedeți AICI: www.avocatnet.ro/content/for...
Proprietarii Asociației de Proprietari nr. 71 BRÃILA au mai găsit destule abuzuri și ilegalități și au mai făcut o pagină de Facebook, mai ales referitor la construirea din proprie inițiativă de către fostul fals președinte (fără a se trece prin AD. GEN. a tuturor celor aprox. 470 proprietari) a unui nou Sediu al A.P. 71 aflat ... sub propriul său apartament (!?), exact pe un drum public vechi de 50 ani, cu cablu de curent tras din propria locuință către acel Sediu (plata o făceau fraierii, adică toți cei 470 proprietari). În plus, vedeți ce decizii luau „în spatele ușilor închise” foștii „șefi” din 2009 până în 2013, cum își luau prime la fiecare sărbătoare (și erau vreo 15 membri în Comitetul Executiv, plus încă vreo 15 angajați !!!), cum au instituit pe ascuns minim 2 fonduri - unul de ... Rotunjire !?, altul de ... Protocol !?, și asta pentru a-și băga aceștia nemeritat în buzunar banii proprietarilor neinformați măcar prin afișare la aviziere, ce să mai zicem de Adunări Generale obligatorii anual. Am avut câțiva ani chiar și un cenzor bolnav de ... Alzheimer (!?), asta pentru a nu angaja altul care să le verifice corect actele A.P. 71 ! Vedeți detalii despre aceste abuzuri, pe această pagină: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
280366, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 16:48, 30 Martie 2015
1-Initial solicitati oficial prin corespondenta postala presedintei de asociatie sa prezinte raportul de expertiza financiar contabila
Daca presedinta de asociatie refuza sa respecte dispozitiile legale,sesizati oficial serviciul specializat din primatrie cu solicitarea aplicarii disp HG nr 1588/2007
2-Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu exista posibilitatea solutionarii amiabile,daca interesul dv real este pentru clarificare aspecte precizate,va ramane varianta implicarii autoritatilor competente in cercetare
3-Presedintele de asociatie avand contract de mandat,nu opereaza demisia-care in conformitate cu disp codului muncii opereaza numai in cazul existentei de CIM
4-Este o situatie complexa ,care pe acest forum , in lipsa documentelor,poate eventual face obiectul unor discutii,fara finalizarea dorita de dv
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau direct departamentul administratie publica din cadrul MAI
Dupa ce somati prin executor judecatoresc in scris Asociatia prin reprezentant si daca tot nu vi se raspunde depueti cereri scrise la Primarie.

Avocatul care detine expertiza nu are nicio obligatie fata de dvs sa va dea acest act, ci doar celui care l-a angajat (daca ar proceda altfel ar fi pasibil de sanctiuni profesionale si ar incalca confidentialitatea contractuala).

Dvs aveti drepturi doar in raport de Asociatie, aceasta avand obligatii legale fata de dvs (cum este si cea de a va da acces la actele solicitate).

Oricum puteti depune planegera penala si fara acea expertiza, ea urmand a fi solicitata ulterior - in mod oficial - de catre organele de poltie.
PENTRU YNOCENTTA: Am scris de multe ori, nu numai pe acest Forum, chiar si în mass-media, că din dec. 2012, de când au venit acele aberatii de facturi de 1414 lei pentru căldura de la CET, absolut nimeni abilitat (A.P. 71, C.E.T., Autorităti-cele care erau cam obligate să rezolve cumva cazul, cum s-a făcut în alte orase) n-a făcut nici măcar o anchetă (o făcusem noi, si, vai, ce de eludări de legi am găsit în activitatea acelui pseudo-presedinte, nenumit sau ales legal timp de 4 ani !), ce să mai zic de rezolvarea cazului. Numai la A.P. am vreo 6 contestatii (mi s-a răspuns doar la una, si aceea cu promisiuni si jurăminte din partea actualei presedinte precum că dacă se va termina Expertiza Contabilă, va FACE TOTUL PENTRU REZOLVAREA CAZULUI). Din 30.01.2014 e gata Expertiza Contabilă, dar presedinta si ceilalti membri din Comitetul Executiv (am uitat să specific că si eu sunt mebru în C.E. din 6.04.2013, ceea ce e mai grav pt. atitudinea lor) mă minteau că nu e gata, că mai e putin. M-am hotărât să merg direct la sursă, la Expertul Contabil care a efectuat-o, i mi-a spus totul.
CUI SÃ NE MAI ADRESÃM, CÃ NU AVEM SUCCES NICI LA PRIMAR, CARE ... NE TRIMITE LA PLIMBARE, CÃ SÃ NE DESCURCÃM SINGURI, CÃ N-ARE CE SÃ NE FACÃ (art. 52, 53 si 55 din legea 230/2007 chiar arată că sunt în atributiile primăriilor cel putin controlul A.P.) ?
Dacă nici principala autoritate nu actionează, normal că si cei de la A.P. se fac că plouă, dar nici ei nu-si stiu atributiile, că nu trebuie să discrimineze niciun proprietar, si că, în urma oricărei contestatii, trebuie să dea răspuns documentat, în maxim 7 zile ... dar legea e pt. fraieri. Nu mai zic că trebuiau să sesizeze ei autoritătile în caz de constatare a unui abuz asupra unor proprietari (presedinta recunoaste în scris că avem dreptate, că s-a gresit, dar ...).
PENTRU DOAMNA AVOCAT GERBERGA: Citez ce ati spus dvs..:
Avocatul care detine expertiza nu are nicio obligatie fata de dvs sa va dea acest act, ci doar celui care l-a angajat (daca ar proceda altfel ar fi pasibil de sanctiuni profesionale si ar incalca confidentialitatea contractuala). Dvs aveti drepturi doar in raport de Asociatie, aceasta avand obligatii legale fata de dvs (cum este si cea de a va da acces la actele solicitate).

Dar ce facem în cazul în care eu sunt MEMBRU al Comitetului Executiv (cel putin, oficial, acum câteva luni semnam deciziile luate în C.E., legal n-aveau cum săƒ măƒ fi dat oficial afarăƒ, doar pt. faptul căƒ am alte opinii nu e posibil) S™i nici în cazul ăsta nu vor săƒ-mi arate actele cerute ?
Eu cred căƒ, fiind unul dintre angajatori, am dreptul săƒ cer orice document al A.P. !
ÎŽn acest caz, ce pot săƒ le fac legal celor de la A.P., dar si avocatului, care stie căƒ sunt mebru în C.E., dar refuzăƒ chiar violent săƒ-mi dea săƒ fac copii de pe acele acte, am nevoie urgent la rezolvarea pe cont propriu al cazului, pt. căƒ penalizările curg aiurea, le vor plăƒti ei dacăƒ nu se grăƒbesc.
Luni vreau să am o actiune mai hotărâtă contra celor de la A.P. 71, dar nu stiu exact ce să le cer, ca ultimatum, pe urmă să începem plângerea penală. ACUM AM ALTÃ BOMBÃ: eu, din diferite motive, m-am debransat prin 2012 de la conducta de gaze de la DISTRIGAZ, acum neavând deloc gaze, gătind la mama sau la curent. Văzând lista afisată la avizier, m-am uitat ceva mai atent, si din câteva calcule, am observat ceva care cred că e ultima greseala a celor de la A.P.: ERAM TRECUT LA PLATA GAZELOR, LAOLALTÃ CU O ALTÃ FAMILIE, CARE ERA ÎNCÃ BRANSATÃ !!! Asta chiar că mi-a venit mănusă, am acum motiv să le zic mai multe, dar sfătuiti-mă cum să-i abordez, să fiu mai eficient, să-i sperii si mai rău că m-au fraudat. Acum trebuie s-o fac si pe contabilul, să văd dacă nu au mai făcut gafe de-astea. NE-AM SÃTURAT DE INCOMPETENTI SI INDOLENTI !
Cititi paginile de aici, pt. a fi mai în temăƒ cu acest caz incredibil, rar întâlnit (avem mai multe dovezi de ilegalităti ale fostilor asa-zis sefi): [ link extern ]
SI AICI, MAI GRAVE: [ link extern ]

P.S. Deja în alte locuri din tară au început să se implice serios si autoritătile pentru a face dreptate celor jecmăniti, dar în Brăila, nu si nu (art.55 din Legea 230/2007 obligă si CLM Brăila, măcar să ancheteze cazul):
Primele sanctiuni pentru facturile umflate la încălzire. [ link extern ]
Întâlnire de gradul zero ! Aberatiile din facturile la încălzire, analizate de autorităti. [ link extern ]
Aberatiile din facturile la încăzire, finalizate cu amenzi. [ link extern ]
"Multi ieseni nu stiu ce cantitate de căldură plătesc" [ link extern ]
Situatie de infarct pentru iesenii care locuiesc la bloc ! Cei mai multi vor rămâne fără bani din cauza asta ! [ link extern ]
Numai aici nu se vrea rezolvarea, care e clară si simplă, fără comentarii ! Oare ce interese sunt să ajungem să ne îmbolnăvim, alergând de colo-colo să demonstrăm acel abuz material care ne afectează, cu toate că era obligatia autoritătilor să ia măsuri la timp ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
280366, utilizator
Dvs nu sunteti in niciun caz angajator. Dovada ca nici nu ati semnat contractul cu avocatul.

Relatia contractiala este intre avocat si asociatie. Asociatia este reprezentata prin presedinte.

Dvs tb sa aveti in vedere atributiile legale ale comitetului executiv.

De ce nu convocati o adunarea generala si sa hotarati in mod legal ce aveti de facut? Vor tb sa se supuna majoritatii !
Adunarea Generală oricum va fi luna viitoare, dar se stie că din 470 proprietari, dacă vin 30, maxim 50, sunt majoritatea pensionari greu deplasabili.
Stiu legislatia în domeniu, de multi ani am studiat-o, pentru a mă apăra de acesti hoti, dar acum nu e cazul să discut despre A.G., pentru că rezolvarea n-o găsesc acolo, odată ce nici Primăria n-a actionat la nicio contestatie sau petitie, să zică ceva, că ai dreptate sau nu, că esti nebun să acuzi asta, sau nu !
Ce ziceti de faptul că fosta conducere n-a convocat nicio Ad. Gen. timp de 4 ani, astfel, presedintele s-a auto-numit (nici asta n-a făcut-o legal, trebuia să fie din rândul membrilor C.E.) care din 2009 până-n 2013 a luat hotărâri pe ascuns, fără informarea proprietarilor, cu toate că n-avea dreptul, el nefiind ales legal, oficial, la 90 de zile de la vacantarea postului vechi. Chiar a recunoscut în demisia lui că a încălcat Legea 230/2007 (!!!???) si Primăria, cu toate că a aflat asta, nu s-a atins de el cu nimic, trebuia să se autosesizeze Procuratura, pt. că am avut un Presedinte Uzurpator de functie ! [ link extern ]
DAR, SÃ REVENIM LA ACTUALITATE, SÃ VORBIM DESPRE NOUA CONDUCERE: Eu stiu că dacă esti membru în C.E. ai dreptul să vezi orice act, chiar să iei decizii (presedintele este subordonat Comitetului Executiv si Adunării Generale a Proprietarilor, asa scrie în lege), mai ales că sunt probleme în ceea ce priveste acel abuz material din iarna 2012-2013, nerezolvat cu niciun chip de nimeni, cu toate că era obligatia cel putin a Presedintei, care, între noi fiind spus, nu cunoaste mai deloc legile sau atributiile sale ! Si oricum, e plătit din banii nostri, ai proprietarilor, si ar cam trebui să nu aibă nimic de ascuns. Am chemat si Politia de Proximitate, să ne prezinte ce am cerut, dar ... liniste si pace, de 10 zile. Nimeni nu vrea să asculte de nimeni si nimic ! Si salariul tuturor curge lin.
Pentru a fi mai usor de înteles, vă scriu ATRIBUTIILE PRESEDINTELUI ASOCIATIEI DE PROPRIETARI [ link extern ]
sau aici: [ link extern ]
*** Românii care trăiesc la comun sunt nemultumiti de faptul că cei alesi să conducă destinele Asociatiei de Proprietari nu tin cont de problemele reale de la bloc.
Te-ai întrebat vreodată ce rol are presedintele Asociatiei de Proprietari din blocul în care locuiesti, ce reguli trebuie să respecte si ce obligatii are ?
De multe ori persoana aleasă de proprietari să le reprezinte interesele nu prea stie ce atributii are si nu cunoaste ceea ce trebuie să facă pentru aplicarea si respectarea legii.
RADU OPAINA declară că presedintele Asociatiei are obligatia să găsească o solutie la toate cererile si reclamatiile proprietarilor în termen de 7 zile.
* CELE MAI IMPORTANTE ATRIBUTII ALE UNUI PRESEDINTE SUNT:
- Presedintele este ales dintre proprietarii membri ai Asociatiei si are obligatia să respecte interesele legitime ale tuturor locatarilor, să nu discrimineze ori să favorizeze pe cineva si să nu-si vadă doar propriile interese.
- E prima persoană care trebuie să respecte legea, statutul si regulile Asociatiei de Proprietari. Tot el trebuie să urmărească punerea în aplicare a hotărârilor din cadrul Asociatiei.
- E obligat să primească orice contestatie, reclamatie sau sesizare din partea oricărui proprietar, să o dea spre rezolvare si să o urmărească până la definitivare.
- În termen de 7 zile solutionează sau dă spre rezolvare celor răspunzători toate cererile sau contestatiile scrise primite de la proprietari.
- Semnalează institutiile statului abilitate pentru verificare, control sau anchetă atunci când constată abuzuri, ilegalităti, furt sau înselăciune.
- Dacă nu ia măsuri în caz de furt, înselăciune sau abuz în serviciu, la cererea proprietarilor adresată instantei, plăteste si el parte din pagubă.
- Este subordonat Comitetului Executiv si Adunării Generale a Proprietarilor.
- Reprezintă asociatia în relatiile acesteia cu tertii sau deleagă o persoană în acest scop (semnare contracte, actiuni restantieri, sedinte publice, etc.).
- Urmăreste ducerea la îndeplinire a Hotărârilor Adunării Generale si a deciziilor Comitetului Executiv.
- Emite, dacă este cazul, dispozitii scrise către personalul angajat al Asociatiei pentru activitatea din Asociatia de Proprietari.
- Propune Comitetului Executiv măsuri ce privesc persoanele angajate care nu-si respectă atributiile.
- Presedintele e seful administratorului si reprezentantul legal al proprietarilor, dar nu-l poate demite pe administrator, atributie care e a Comitetului Executiv. Ca sef al personalului, controlează si coordonează angajatii.
- Poate lua decizii numai împreună cu jumătate plus unu dintre membrii Comitetului Executiv. Poate propune însă o hotărâre si, dacă va fi considerată bună, va putea fi aplicată.
* PONT DE LA RADU OPAINA: Pentru a avea un presedinte bun si eficient, proprietarii, la începutul activitătii acestuia, trebuie să îi acorde o PERIOADÃ DE PROBÃ. Dacă nu corespunde, atunci trebuie de urgentă schimbat în mod legal si democratic, întrucât timpul pierdut înseamnă în primul rând pierdere de bani.

CE FACI CÂND DESCOPERI NEREGULI LA BLOC: [ link extern ]
Orice membru al unei Asociatii de Proprietari se poate sesiza atunci când are suspiciuni asupra unui anumit aspect privind activitatea din cadrul blocului, ne spune Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din România. Pentru solutionare, sesizările trebuie să respecte următoarea procedură:
1. În primul rând trebuie să te adresezi presedintelui Asociatiei de Proprietari care, prin natura functiei sale, reprezintă interesele tuturor membrilor Asociatiei de Proprietari, în aceeasi măsură, fără discriminare si fără favoritisme, având obligatia să dea curs oricărui tip de sesizare. Este obligatoriu ca orice sesizare să se facă în scris si sub semnătură de primire, pentru a exista un document care să ateste răspunderea persoanei căreia i-a fost înmânat, în cazul în care aceasta nu actionează.
2. Sesizările de tipul contestatiilor asupra modului de calcul al întretinerii se depun în termen de 10 zile de la data afisării listei de plată, presedintele având obligatia să răspundă în termen de 7 zile. Pentru celelalte tipuri de sesizări ori reclamatii, termenul de răspuns e de maximum 30 de zile.
3. Presedintele preia sesizarea si o dă spre solutionare celui care e angajat de asociatie pentru activitatea reclamată: administrator, contabil, cenzor. Răspunsul trebuie să fie profesionist, adică simplu, clar, scurt si la obiect, cu argumente bazate pe legi, reguli si decizii din domeniul asociatiilor de proprietari, astfel încât proprietarul să fie lămurit.
4. Dacă nu actionează, presedintele se face vinovat cel putin de neglijentă în serviciu.
5. Dacă proprietarul nu e multumit de răspuns, se poate adresa unei institutii sau organizatii de specialitate, care activează în domeniul Asociatiilor de Proprietari si pe care o consideră competentă în scopul aflării solutiei legale. De asemenea, în conditiile Legii nr. 230/2007, cap. VII, se poate adresa primăriei de sector sau din localitate, la Serviciul de Relatii cu Asociatiile de Proprietari, ai căror functionari au obligatia de a oferi îndrumare, de a sprijini si de a actiona pentru solutionarea oricărei sesizări primite din partea proprietarilor, inclusiv aplicându-le amenzi celor găsiti vinovati.
6. Dacă o Hotărâre a Adunării Generale a Proprietarilor este contrară legii sau statutului Asociatiei de Proprietari, în special acele hotărâri care produc prejudicii materiale, iar presedintele si Comitetul Executiv nu iau măsuri imediate pentru anularea ori modificarea acestora, orice proprietar poate ataca respectiva hotărâre în justitie, în scopul anulării sale.

Amenzi de până la 3.000 de lei
=====================
Dacă nu-si îndeplineste atributiile, presedintele asociatiei răspunde personal în fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate. \"Neîndeplinirea atributiilor presedintelui se sanctionează cu amendă de la 500 la 3.000 lei\", afirmă Mereută.

Atributiile presedintelui pot fi îndeplinite de vicepresedinte
----------------------------------------------------------
Atunci când presedintele se află în imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi îndeplinite de un vicepresedinte. Acesta din urmă este numit de presedintele asociatiei dintre membrii Comitetului Executiv, urmând ca, în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea, să fie convocată o Adunare Generală pentru alegerea unui nou presedinte.
LEGEA nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea Asociatiilor de Proprietari (actualizată 2014): [ link extern ]

CE NE FACEM, DOAMNÃ, CU ACESTI PRESEDINTI, CARE, CU TOATE CÃ NE DAU TOTAL DREPTATE SI PROMIT CÃ VOR REZOLVA CAZUL CÂND VOR TERMINA EXPERTIZA CONTABILÃ, ACUM SE FAC CÃ NU STIU NIMIC, CA SI CUM NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC ?
Ce autoritate mai poate face ceva, odată ce nici Primăria, care avea obligatia asta, ne trimite la plimbare, dar în alte orase sunt prompti si rezolvă cazuri de tipul ăsta, vedeti cazul de la Iasi !
DE CE MAI EXISTÃ LEGI, TOT CETÃTEANUL SÃ FIE FURAT, SI TOT EL SÃ ALERGE DE COLO-COLO, CA MILOGUL, SÃ CERSEASCÃ DREPTATE SI CORECTITUDINTE ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
280366, utilizator

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata ( costuri f mari intretinere ) Vulcan82 Vulcan82 Ma aflu in situatia in care In blocul in care stau din centrul Bucurestiului, imi vin cotele la intretinere pt 1 pers la 2 camere 44 m, pe timpul iernii 500 ... (vezi toată discuția)
Stoparea unei expertize contabile judiciare fără temei (întâi soluţionarea contestaţiilor, şi apoi expertiza, dacă mai e nevoie) ! rmf rmf Am fost daţi în judecată abuziv (şi inducând în eroare Organele Judiciare - e Faptă Penală) de către \\"şefii\\" unei Asociaţii de Proprietari ... (vezi toată discuția)
Într-un proces civil se pot cere daune materiale și morale - dacă da, ce procent se ia în justiție ? rmf rmf Într-un proces Civil se pot cere daune materiale și morale ? Se poate constitui Parte Civilă persoana care are dovezi că a fost prejudiciată ... sau ... (vezi toată discuția)