avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Sunt pensionar militar si dupa iesirea la pensie am lucrat cu contract de munca 5 ani in Italia.De unde trebue sa cer actele necesare pentru recalcularea pensiei militare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:24, 23 Martie 2014
Firesc de la angajator, daca ati lucrat cu contract de munca sau alt tip legal de contract.
In romania adeverintele necesare recalcularii pensiei militare ,se obtin de la casa de pensie locala ,in urma adresarii unei cereri in acest sens in care se precizeaza numele societatii unde esti angajat.In cazul in care am lucrat in strainatate, unde trebue sa adresez aceasta cerere?
Mergeti la casa de pensii din judetul unde domiciliati - la Compartiment Pensii Internationale. Veti primi toate informatiile necesare.
1. Solicitati la Casa de Pensii formularul "E207 = Certificat pentru cariera asiguratului".

2. - Il completati si il lasati la Casa de Pensii care se va ocupa de trimiterea lui in Italia si de primirea lui de la institutiile italiene.
- Dupa aceea vi se va recalcula pensia.
-Ati platit CAS in Romania ? sau in Italia ?
-Ati avut contract de asigurare cu casa sectoriala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea pensiei de la statul italian daniel76 daniel76 Buna ziua, am si eu o intrebare daca beneficiez de pensie de la statul roman de 3 ani si lucrez cu forme legale in Italia de 7 ani pot beneficia de pensie si ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ctin85 ctin85 Mama are pensie de urmas din 2009, inca dinainte ea a fost plecata InfoVodafone italia, unde a lucrat cu acte in regula. La 62 de ani mai poate iesii la ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca catalin_branco catalin_branco Un prieten bun care lucreaza legal de 8 ani in Germania, a fost somat de ministerul muncii de acolo sa isi actualizeze vechimea in munca prin adaugarea la ... (vezi toată discuția)