avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces executare silita- citatie
Discuție deschisă în Executare silită

Proces executare silita- citatie

Buna ziua,
am descoperit aseara pe site-ul judecatoriei Pitesti o actiune de executare silita pe numele meu.
Am 2 intrebari:
- poate sa fie introdusa o actiune de acest tip fara a se trimite citatie la domiciliu?
- in eventualitatea in care este doar o coincidenta de nume cum pot sa aflu acest lucru?
Mentionez ca am domiciliul in Pitesti dar locuiesc fizic in Bucuresti si nu cred ca o sa pot ajunge la judecatorie.
multumesc, cu stima.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:23, 22 Martie 2014
Actiunea de executare silita asa cum o numiti dvs incepe cu o cerere de incuviintare a executarii formulata de executorul judecatoresc in numele creditorului. Aceasta procedura de incuviintare se desfasoara fara citarea partilor, deci nu aveati de ce sa fiti citat.

Apare si o solutie la acest dosar?
Nu apare, infatisarea este pe data de 01.04.14.
Citez de pe site: "Obiectul cauzei:încuviinţare executare silită"
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
docatalin, utilizator
Si obiectul dosarului care este? Ce apare mentionat pe site ?
Tocmai am editat mai sus
Deci v-am raspuns la intrebare.

Nu aveti ce aparari sa va faceti in aceasta etapa. Cert este ca se doreste executarea dvs silita si ca ar tb sa va ocupati de acest aspect. Sa incercati sa discutati cu creditorul, daca se mai poate face un angajament nou de plata, daca puteti plati ceva din sumele restante.

In rest, executarea va continua daca aveti bunuri sau venituri urmaribile si daca se obtine incuviintarea executarii silite.

Alte discuții în legătură

De unde aflu - stadiu cerere de executare silita chitoiu chitoiu Servus . Intrebare simpla , de unde pot afla daca a fost depusa cererea de executare silita si eventual aprobata ? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Somație imobiliară Stefan.Anișoara Stefan.Anișoara Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa: \"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor ... (vezi toată discuția)
Aprobare executare silita in camera de consiliu wap54 wap54 Am constat ca as fi executat silit fara a avea o instiintare in acest sens. Din ce am mai citit, am inteles ca se poate admite o executare silita fara ca eu ... (vezi toată discuția)