Buna ziua,
am descoperit aseara pe site-ul judecatoriei Pitesti o actiune de executare silita pe numele meu.
Am 2 intrebari:
- poate sa fie introdusa o actiune de acest tip fara a se trimite citatie la domiciliu?
- in eventualitatea in care este doar o coincidenta de nume cum pot sa aflu acest lucru?
Mentionez ca am domiciliul in Pitesti dar locuiesc fizic in Bucuresti si nu cred ca o sa pot ajunge la judecatorie.
multumesc, cu stima.
Actiunea de executare silita asa cum o numiti dvs incepe cu o cerere de incuviintare a executarii formulata de executorul judecatoresc in numele creditorului. Aceasta procedura de incuviintare se desfasoara fara citarea partilor, deci nu aveati de ce sa fiti citat.
Nu aveti ce aparari sa va faceti in aceasta etapa. Cert este ca se doreste executarea dvs silita si ca ar tb sa va ocupati de acest aspect. Sa incercati sa discutati cu creditorul, daca se mai poate face un angajament nou de plata, daca puteti plati ceva din sumele restante.
In rest, executarea va continua daca aveti bunuri sau venituri urmaribile si daca se obtine incuviintarea executarii silite.