avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna ziua

Imi puteti spune daca demisia la initiativa angajatului este considerat un motiv imputabil?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 23 Martie 2014
Scrie astfel: "Perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 de zile lucratoare (conf.art.81(4) din Legea nr.53/ 2003, modificata si completata cu Legea nr.40/2011)" ce pot intelege de aici ?
La art.81 alin.5 C.mun. se prevde ca : Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Se poate scurta cumva perioada de preaviz?
La alin.7 al art.81 C.mun., se prevede posibilitatea ca angajatorul sa renunte total sau partial la termenul de preaviz.
Pe perioada preavizului esti platit?

Alte discuții în legătură

Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj liveomars liveomars Mi-am dat demisia unde lucram,cu art 81 alin 8,m-am angajat cu perioada de proba 2 sapt.,dar noul angajator nu-mi mi prelungeste,adica nu are rost....,a fost ... (vezi toată discuția)