avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri

Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Cineva a cumparat impreuna cu sotia, in decursul anilor, 2 apartamente in orase diferite, dar adresa de domiciliu era in alta cladire (la socrii) si alt oras.Acum a cumparat 1/2 din locuinta in care sta (si a stat si inainte). La calculul impozitului are de fapt 1/2 din fiecare. Cum se calculeaza impozitul daca a treia cladire dobandita (de fapt 1/2), este cea de domiciliu,la care din ele se calculeaza majorat.
Chiar daca e 1/2 se considera o cladire intrega?
Daca la un apartament exista un garaj a carui teren e in concesiune,se calculeaza majorarea si la concesiune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ElenaLuisa , utilizator 20:03, 22 Martie 2014
Locuinta de domiciliu se taxeaza normal (chiar daca a fost achizitionata ultima), apoi in ordinea cronologica a dobandirii, celelalte doua, impozitul majorat (cu 65% la prima, cu 150% la a 2-a).
Daca detine 1/2 impozitul este calculat la 1/2, restul de 1/2 il plateste coproprietarul.

ElenaLuisa a scris:
Daca la un apartament exista un garaj a carui teren e in concesiune,se calculeaza majorarea si la concesiune?

Vorbim despre impozit pe cladire sau impozit pe teren? Caci majorarea este valabila pentru cladiri ..
Multumesc mult.Aveti dreptate, cred ca terenul este al primariei si e concesionat.Inteleg ca atunci se majoreaza doar impozitul.Am intrebat pt ca, concesiunea are o val.foarte mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul impozitului pentru a doua si a treia locuinta. Videodek Videodek as vrea sa stiu cum se calculeaza impozitul pentru locuinte deoarece in ordine cronologica a achizitionarii detin mai intai un garaj,apoi un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Taxe,impozite ,detin mai multe imobile ili47 ili47 Am trei imobile cumparate de mine si sotia mea, cumparate in anii 1999,2007 si 2011.Domiciliul stabil in apartamentul cumparat in anul 2011.Cum sa stabileste ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)