avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare somaj

buna ziua,doresc sa stiu daca pot sa reiau somajul in cazul incetarii cim cu art 56lit i.
am suspendat somajul in luna iunie 2013 in urma angajarii pe o perioada determinata de 3 luni,tot in cadrul aceleasi firme mi s-a prelungit contractul cu 6 luni.la 1.03.2014 contractul a expirat si a fost inchis cu art 56 lit i.am dreptul la reluarea somajului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 22 Martie 2014
In acest caz, aveti dreptul la reluarea platii indemnizatiei de somaj.

Art. 45 din Legea nr.76/2002Ș
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
......
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)–i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj saftmiki saftmiki Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat ... (vezi toată discuția)
Somaj tla tla Va rog sa imi spuneti cu ce art.din codul muncii pot relua somajul suspendat cu un contract pe durata determinata de 4 luni, din care am efectuat 1 luna. Va ... (vezi toată discuția)
Continuare somaj simmie77 simmie77 Buna ziua, Am o intrebare legata de incheierea contractului de munca pentru a reintra in somaj, el fiind suspendat. Am fost angajata la o firma pe perioada ... (vezi toată discuția)