avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Validare poprire pentru fost angajat
Discuție deschisă în Executare silită

Validare poprire pentru fost angajat

Buna ziua! S-a cerut validarea popririi in instanta ,de catre un executor, pentru un fost angajat, noi avand calitatea de tert poprit. Inca nu am fost citati, persoana nu mai este angajata la noi de 3 luni,noi am omis sa instiintam executorul.Cum putem rezolva problema?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
Cristianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristianna , utilizator 17:02, 28 Martie 2014
Problema lui e ca trebuia sa ceara validarea in termen de 3 luni . Invocati exceptia introducerii tardive a cererii. Banuiesc ca a introdus cererea de curand, nu ?
Veti scrie bineinteles si ca nu mai era angajat.
Art. 460

(1)Dacă terţul poprit nu-şi mai îndeplineşte obligaţiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă a liberat-o debitorului poprit, creditorul, debitorul sau organul de executare, în termen de 3 luni de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.

termenul e termen de decadere
[ link extern ] /

legea aplicabila e cea in vigoare la data cererii de incuviintare a executarii silite, deci codul vechi de procedura.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc.Asa am sa fac.O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)