avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perioada prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

Perioada prescriptie

In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp de 4 ani si o luna, deja, am primit doar simple notificari postale (fara confirmare de primire) si nici nu sa intreprins vreo actiune de dare in judecata impotriva mea. Intrabarea mea este: sa implinit termenul de prescriptie?, sau mai poate aceasta firma de recuperari sa foloseasca organele statului pentru a ma executa silit? Presupun ca daca putea ar fi facuto in tot acest timp, iar termenul de prescriptie nu este pentru fiecare rata in parte deoarece banca a vandut creanta firmei de recuperari ceea ce dovedeste automat ca intreg creditul a fost declarat scadent anticipat.
Intrebarea este: Sa indeplinit termenul de prescriptie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Dar pe notificare apare o intreaga suma, nu apare nimic defalcat pe rate. Presupun ca exista reglementari pentru activitatile firmelor de recuperari, ma indoiesc ca au posibilitatea sa opereze precum o banca. Nu cumva acestia pot cumpara doar creanta totala fara a se mai lua in considerare sistemul de rate?
In cazul dvs s-a declarat scadent anticipat, termenul de scadenta curge de la acea data.
ideea e ca acest debitor nu poate dovedi ca am fost notificat decat daca are o confirmare de primire cu semnatura mea, notificarile postale simple sunt doar hirti colrate sa zic asa, nu are cum sa dovedeasca ca am fost notificat. Corect?
Este incorect. Daca are dovada de la posta ca va trimis notificare, cu numele si adresa destinatarului, este indeajuns. Va dati seama ca daca nu ar fi asa, ne-am ferii toti de notificari si creditorii nu si-ar mai recupera banii niciodata.
Faptul ca ei au un bon de la posta nu inseamna nimic. Si eu, lucrez ca si reprezentanta vanzari, si stiu de cand trimiteam scrisori la clientii cu facturi restante ca era absolut necesar sa le trimitem cu confirmare de primire deoarece nu exista alta modalitate de a demonstra ca tu chiar ai trimis acea scrisoare.
De ex. aveam si un borderou cu tot ce trimiteam dar acela nu folosea departamentului financiar cu nimic pentru ca nu era o dovada de trimitere a notificarii.

Poate mai degraba eram mai interesata daca banca poate vinde o creanta unei firme de recuperari fara a-l declara scandent anticipat. Dar logica imi spune ca nu poate, si probabil si legea, deoarece intai trebuie ca debitorul sa nu isi indeplineasca obligatiile.
D-l Luchian, Posta Romana are din cate stiu o singura dovada ca a expediat o scrisoare, si aceea este semnatura primitorului, si au un singur produs comercial pentru asta, iar aceasta se numeste "scrisoare cu confirmare de primire". Alt produs nu stiu sa aibe posta romana, scrisorile simple nu sunt inregistrate decat ca si statistica.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit sumer2013 sumer2013 In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - prescriptie marysimo marysimo Buna, In decembrie 2007 am incheiat un credit bancar pe 10 ani. In 2009 am platit ultima rata cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)